Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Un resum de 2016
por , el 12 de septiembre de 2016
2 Comentarios | Capturas, Doradas, Sargos, Sirviola | twitter twitter

Avui faig anys, anam sumant, això és bo, però amb pesca no sumam, restam. De cada vegada és més difícil pescar una bona peça des de sa vorera, a veure que els hi deixam als nostres fills…

Per aquest bloc tampoc hi ha molta activitat, ara amb ses xarxes socials és més fàcil i ràpid compartir amb altres les nostres jornades de pesca, però pens que redactar quatre paràgrafs assegut a sa cadira ben tranquil mentre escoltes un poc de bona música o mentres cou es sopar, m’omple més que només pujar quatre fotos i quatre peus de fotos. No és una crítica, és la meva humil opinió, serà que m’agrada escriure…

Doncs a un que li agrada escriure gairebé no ha tengut temps de fer-ho i gairebé acaba s’any. La meva darrera entrada fou del desembre de 2015, moment de l’any que el dedico a altres activitats esperant s’arribada del mes de març. Ja ha passat massa temps i he tengut coses per comptar, però el que no he tengut és temps (amb ses xarxes socials hagués estat més fàcil).

L’any passat vàrem començar a cercar peix des de s’arena a partir del mes d’Abril i vàrem obtenir premi. Idò enguany ho hem adelantat una mica més i aprofitarem, amb en Carles, un bon dia a finals del mes de març per a començar sa temporada. No esperàvem grans resultats, però teníem una pesquera rabiosa i s’objectiu era passar una estona i veure com estava sa costa per sa nostra zona. El resultat fou aquest verderol, que va estirar moltíssim i ens creiem que era una peça molt més grossa. Mai havia pescat un verderol aquesta època de s’any, això ja hauria de ser una sirvioleta de mínim un quilet i mig…

La segona sortida de l’any record fou una setmana més tard de la primera i fou tot sol, aprofitant que tenia feina s’horabaixa per la zona. Només una picada, però aquesta orada quilera me va donar una gran alegria, era sa primera de s’any.

La tercera sortida, a mitjans d’abril, també va anar bé, ja era massa sort treure dues orades en tres sortides, però així va ser. Aquesta va pesar 1,4Kgrs i la vaig agafar ben tot sol ja que en Carles no me va poder acompanyar. De fet, s’orada va venir precedida d’aquesta paella que me va fer quedar bé amb els amics. I regada amb aquest vi blau de Santa Maria, anomenat Cap Salines, que fa molt poquet acaba de sortir al mercat i a qui al seu autor, en Julià Panadès (Currus) li desitjo la millor de les sorts, encara que no la necessitarà ja que és un èxit absolut.

Vista l’èxit de les tres primeres sortides de l’any, amb en Carles repetirem una sortida a la zona habitual, a finals d’abril, però ens trobàrem xarxes calades per tota la platja (amb els capsers a 10 metres de sa vorera) que suposo cercaven sa sípia. Canviarem de platja al trobar tal muntatge professional. De fet, ho agreixo ja que vàrem agafar dos sards que entre els dos passaren de 1.3Kgrs i, amb un poc de sort, haguéssim tornat a casa amb dues o tres peces més similars. També vaig tenir una picada molt grossa ja que me vaig trobar sa canya totalment destensada , es fil damunt s’arena i al recollir es fil del 0.18mm estava tallat per la meitat, suposo va roçar amb qualque pedra quan el peix anava aigua endins.

A principis de maig vaig repetir però aquesta vegada acompanyat d’en Biel, que s’inicia en el surfcasting. Idò me va passar pels morros una orada de 2Kgrs que li va pegar a prop de sa vorera. Jo al final de la jornada vaig poder puntuar amb una 1.3Kgrs que també me va fer ben content. Record que va pegar una ploguda descomunal i vàrem acabar xops de peus a cap i sense lloc per a evitar sa forta pluja que va durar unes dues hores.

Record una sortida amb en Carles i en Xisco, n’Andreu no es va poder apuntar, amb un zero per a oblidar, però a mitjans de maig amb en Carles tornàrem a tocar escata i vaig treure aquesta orada de 1.2kgrs. També record dues orades pescades per en Carles un dia de maig en el que jo vaig fer un bon frare però vaig estar molt content per es company.

Amb es maig s’acaba sa pesca a sa zona habitual, llavors els vaixells s’atraquen massa a sa vorera i es peix es fa enfora. Es Juny ja n’hi ho intentam, i manco els mesos d’estiu on la mar la disfruten uns altres. Ara ja som a setembre i estic ansiós de que arribi final de mes i un bon temporal que recordi a la gent que ja pot hivernar ses barques i els banyadors. Des de finals de setembre a mitjans novembre tornarem a s’arena, a veure si podem agafar qualque bon sard, qualque mabre gros i, si pega, qualque orada que segur són per la zona.

Salut a tots/es!

Miquel

 

 

IMG_7587.jpgIMG_7589.jpgIMG_7590.jpgIMG_7629.jpg

2 Comentarios | Capturas, Doradas, Sargos, Sirviola | twitter twitter

Comentarios

Ueep..Miquel, cuanta razón tienes en el placer de contar una buena salida de pesca y en lo del abandono del blog por las «malditas» redes sociales, tengo la firme intención de corregir esto ultimo y seguir contando mas a menudo las andanzas del Mallorca Team.
Como siempre un verdadero placer leerte y saber de tus salidas de pesca.
Un abrazo

hace 4 años por Andrés

Gracias Andrés, el día a día nos come y los avances tecnológicos nos vuelven un poco más «vagos», los tiempos cambian… tendremos que adaptarnos a ellos, aunque nos cueste…
Que tengais buena pesca! Un abrazo
Miquel

hace 4 años por Miquel73

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*