Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Resum spinning 2012: esperant que sigui millor el 2013
por , el 2 de enero de 2013
14 Comentarios | Capturas, Especies, Espets, Spinning | twitter twitter

El meu 2012, en referència al spinning, no passarà precisament a la història per ser un bon any. El spinning demana estar moltes hores a damunt de les pedres i moltes vegades, anar a llocs de difícil accés per poder tenir més probabilitat d’enganxar grans depredadors. A aquests llocs val més no anar-hi tot sol i per tant només hi podem anar en contades ocasions amb companyia. A més, pots gastar-te tot i més del que es vulgui en canyes, fils trençats, artificials de tot tipus, vinils, jigs… Aquest any no he disposat de molts dies (s’ha d’acabar tesi com més prest millor) ni m’he gastat molts de «duros» (es forn no està per cremar tot es dia). Per tal cosa, no he pogut fer moltes sortides i quan he sortit, no ha anat massa bé, per a que enganar-me.

Per començar amb el petit resum, cap allà al mes de març d’aquest any, vaig fer unes sortides curtes per l’espigó del port per intentar passar uns horabaixes entretenguts amb es espets. Com sempre, anant-hi a ses mateixes hores, es resultat va ser totalment diferent i amb artificials distints. Qualque dia no en sortia cap, usàs l’artificial que usàs, mentre que altres dies tenien més juguera. Alguns dies en sortiren només un i un dia d’aquells especials en varen sortir tres i en varen fugir dos antes de tenir-los en ses mans. Es artificials que me van millor pes espets sempre són els «paseantes hundidos» i minows. Com sempre que puc quan faig spinning, es espets varen ser indultats per a que creixin.

Espet de principis de març

Un altres espet de finals de març

Deixant de banda ses zones «civilitzades», també he sortit per llocs amb baixades una mica difícils (tal com baixar de cul) i lluny de cases i persones (els llocs que m’agraden més per desconnectar i no pensar en res més). Aquest final d’estiu i començament de tardor vaig intentar enganar a ses llampugues, però no hi va haver sort. Només les vaig veure un dia passejar per davant jo, però passaven amb tanta velocitat que no me varen donar temps ni a jugar amb elles amb els poppers. A part de les «desaparegudes» llampugues, almenys els verderols han anat donant sa cara en diferents sortides, però sempre petits. Tot i això, amb un verderol de mig quilo a s’altre costat de sa línia te fa passar gust i també passar pena, perquè sempre cerquen acostar-se a ses roques i així intentar tallar es fil. Tots menys un, que no es va salvar, varen ser indultats. Esper que s’estiguin fent grossos i que me’ls trobi més endavant més crescuts i ja com a cervioles adultes.

Verderol amb petit popper

Com a curiositat, en tres sortides diferents, varen sortir tres espècies noves per jo. Sa primera espècie va ser un ase, capturat amb un jig de 40gr, mogut sobre un fons d\’arena just uns metres abans de passar a ser un fons de roques, en ple estiu, dia 15 d\’agost. Sa segona espècie és una vaca, que es veu que devia estar protegint el seu espai, ja que és més gran el jig de 28gr que ella mateixa. Finalment, una oblada va atacar a un petit popper de 10cm a finals d’estiu. No fa falta dir que totes aquestes peces també varen ser alliberades convenientment al seu medi!

Ase posant fotogènic amb un jig

Fins aquí es petit resum d’spinning d’aquest any. Esper que es proper any, es balanç pugui ser millor tant en número de captures com en pes de les mateixes. En es pròxims dies publicaré dues entrades més: una amb unes poques sortides als calamars i sa darrera tocant sards.

Molts d’anys i bones pescades!!

14 Comentarios | Capturas, Especies, Espets, Spinning | twitter twitter

Comentarios

Tuadeu… ha estat ben magre eh! jajajajajaja a mem si quedam un dia a un lloc enmig de s’illa i anam a fer una sortideta ja sigui spinning o sarts

hace 7 años por Hakei

Saludos Andreu Pere.
Yo tampoco he tenido mucha suerte con el spinning. Alguna lubina pequeña, un par de espets, también alguna vaca y alguna palometa pequeña. Es una disciplina de la pesca demasiado desconocida para mi, donde se nota que no la domino y, coincido contigo, en la que se debe ir a sitios complicados para buscar pescado. Mi trabajo y familia me dan pocas oportunidades. También coincido en que no es recomendable ir solo (este aspecto limita mucho las oportunidades de pesca). Saludos y mejor suerte en el 2013.

hace 7 años por Tuno

Me olvidaba de un calamar de 400 g que me dejó impresionado. Un tema pendiente son las sepias con pajarito. He visto pescar 5 en 40 min delante de mis narices (envidia cochina, si )

hace 7 años por Tuno

Molts d’anys Andreu Pere!
Ja fa uns anys que s’spinning el tenc ben oblidat. És una tècnica apassionant, però també pot acabar amb sa paciència del més optimiste. Has d’anar molt, però molt, a pescar per a poder agafar qualque peix. Això si, el dia que n’agafes un et dóna ànims per a fer 10 sortides més sense agafar res. Jo som més del surf, on també has de tenir paciència, però és bastant més entretengut ja que de tant en tant tens picades… es qüestió de gusts. Que enguany et vagi millor i que ben aviat acabis sa tesi i puguis anar a cercar calamars, sípies, llampugues, espets, verderols, palomides, llops … cada dia de sa setmana!
Una aferrada
Miquel

hace 7 años por Miquel73

Molts d’anys Andreu Pere, bon resum de l’any. A veure aquests calamars i aquests sards que segur et feren passar un bons moments.
Una abraçada.

hace 7 años por PERE74

Felicidades !!!eso…espero que el 2013 sea mejor porque yo a spinning nada de nada…saludos!

hace 7 años por calamaaaar

Bon dia «paisano»,

Ja era hora de veure qualque sortida teva encara que sigui com a resum, molt agradable llegir-la.

Per cert, que no ho has provat al torrent de solleric? Jo crec que per devers Polivas o ses bugaderies…..jajaja

Una aferrada!

hace 7 años por Canabuc

Hakei, si ha estat magre, però ja millorarà!! N’hi ha que si és magre no ho posen i tot pareix molt fàcil si només posam quan ens va bé! A veure si és cert i trobam un dia on ens vengui bé fer una sortideta a pescar, sigui com sigui.

hace 7 años por Andreu Pere

Tuno, gracias por tu comentario. Cierto, todas las modalidades tienen su dificultad, pero a lo mejor el spinning añade un puntito más. Sobre los calamares, más de lo mismo. A lo mejor, un día coges cinco de golpe y el siguiente día, en el mismo sitio y a la misma hora no se ve ni uno. Pero también este es el atractivo de la pesca!

hace 7 años por Andreu Pere

Miquel, gràcies i molts d’anys per tu també!! A jo per contra el surf no m’acaba de fer del tot, sobretot anar de vespre a platges com feis alguns. I sí, esperem que acabi aviat sa tesi, pero tampoc seria molt bon senyal tenir cada dia per anar a pescar, senya que falta feina jejeje. Pero no faria es cul enrera a un parell de setmanes així!! Salut, una abraçada i ens veig qualque dia per s’Universitat!

hace 7 años por Andreu Pere

Pere, molts d’anys per tu també, i que aquest any també li puguis donar branca a nes sards com molt bé fas! A veure si al llarg d’aquesta setmana puc enviar un de ses dues històries que tenc pendents. Salut i una aferrada!

hace 7 años por Andreu Pere

Pedro, tu da-li branca a nes sards, que encara me deixaràs sense depredadors per pescar a spinning! I a veure si enguany te puc passar per whatsapp alguna bona peça i te puc tornar allò de.. «que bueno soy!! y que culito tengo!!» jajaja Una abraçada -invencible-!

hace 7 años por Andreu Pere

calamaaaar, todo es intentarlo, dejarse horas (y dinero…), alguna raspada de las rocas y muuucha paciencia. Salud!

hace 7 años por Andreu Pere

Lalo! Conseller! Emcara no he trobat es dia bò però tenc controlada una raconada just després des tarongers de s’hort des metge… que ufff, té una pinta!! No falta mai fairy!! Una abraçada bergant!

hace 7 años por Andreu Pere

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*