Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
A falta d’orades…
por , el 10 de diciembre de 2012
20 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas, Sargos | twitter twitter

A falta d’orades faré una entrada diferent a les que acostum fer. Des de finals d’estiu tenia pendent publicar una sortida a suret amb en Miquel Jr. Encara no té gaire paciència, però quan agafa una bona vaca li canvia sa cara i no és pagat. A ell i a sa germana els hi agrada més jugar amb els peixos vius des poal que pescar, però tot arribarà, segur.

Miquel Jr. enfadat

Com podeu veure a sa foto, en Miquel Jr. s’enfada si no piquen, es pensa que pescar es més fácil del que és. N’hi ha que no són tant petits i es creuen que també és així. En una horeta i mitja va sortir aquest platet de peix i molts de petits que tornàrem a la mar. Els més grossets varen servir per a fer un bon brou junt amb altres peixos que ja teniem congelats.

Si vos fixau bé a sa foto veureu una espècie que diria que cap de vosaltres coneixerà. Els biòlegs no compten, ok? Un biòleg i gran pescador me va dir el que era, jo era sa primera vegada que el veia. No va picar a s’ham, el va escopir una vaca i quan recollia es xismes el vaig veure damunt ses roques. Qui ho endevini tendrà premi.

Variat de vaques, tord i peix desconegut

També vos poso una foto que segurament vos indignarà. Mai compro peix per a fer brou, però volia fer una paelleta i no en tenia de congelat. A sa plaça de l’Olivar, a Palma, me varen vendre tres quarts de bon peix. En arribar a casa vaig veure que hi havia un dentolet que no feia ni un pam. Com és possible això? Així va es país…

Dentolet

Per acabar, ja que es Sr. Lalo me passa pels nassos orades sarderes, jo li passaré un sard orader. Era un sard ben guapo, dels que li falta qualque dent. No era el que cercava però no va anar malament del tot. Aquest dia també vaig treure aquesta orada que, per sort, venia agafada pels morros i vaig poder tornar a ca seva sense fer-li cap mal. Abans li vaig llegir ses instruccions, a menjar molt i a picar als hams del que això escriu quan passi dels dos kilets.

Sard orader

Sard orader i orada sardera

Fa uns dos anyets vaig veure dos al·lotets d’uns 9 anyets pescant amb suret dins del port. En es poal ja tenien més de mitja dotzena d’orades de 10-15 cm. Els hi vaig dir que no es podían agafar tant petites, que era una espècie poc abundant i que es podien fer molt grosses. Un home d’uns 70 anys me va increpar diguent que fassin el que vulguin, que no passa res, que són al•lots, que per quatre peixos… Els al·lots varen mollar ses orades a la mar, varen donar una lliçó a aquell home. Estic convençut que ses generacions més joves tenen assimilat aquest i altres problemes, però hi ha unes generacions que no tenen cap tipus de respecte a la mar.

N’Andrés ja ha fet bona feina amb n’Edu i segur que en Jaume també. Pedro, es teu no crec que tengui temps de pescar amb tant de tenis. Lalo i Pere, ara ens toca a nosaltres fer el mateix amb els nostres.

Salut a tots/es!

Miquel

 

 

 

 

20 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas, Sargos | twitter twitter

Comentarios

Saps que es de mal de fer endivinar es peix aquest, tan petit i de tan anfora!

Jo diria que es un cabot! xDDDD

hace 7 años por Hakei

Un dia tengo que probar esto del suret( se nota que soy principiante jeje) es entretenido verdad??
Por cierto Hakei, puede ser que te viera por la uib??
un saludo

hace 7 años por calamaaaar

PUes calamaaar, no tengo ni idea porque nose quien eres… yo suelo freqüentar el edificio Arxiduc LLuis Salvador, elq ue esta en la otra punta

hace 7 años por Hakei

Pues me suenas mucho y no se de que…y por tu edificio no paso mucho…estudiaste en San Jose Obrero??
Bueno pues haber si un dia kedamos per fer una cerveza i aprendo un poko de spinning xD

hace 7 años por calamaaaar

Hola Miquel, El enfado de Miquel Jr se le pasar rápidamente el día que que pesque algo mas grande de lo que pesca su padre, al menos es el caso de Edu que todavía se acuerda de la primera palometa que saco.
Lo del dentol sin talla mínima no hay quien se lo explique, eso por contrapartida pusieron la talla mínima del mabre en 20 ctms. HQJ
En cuanto a tu gran reto he recordado mis inicios en Internet y he vuelto al Search FishBase y creo haberlo encontrado puede que sea la Canthigaster capistrata
Sistema de búsqueda: Buscar por país y especies marinas. En la cuarta columna( OcurreNce) abrir todos los NO NATIVES.
Un abrazo

hace 7 años por Andrés

Bones, vos donaré més pistes… no és un cabot i tampoc és el peix de n’Andrés… Ja se que sa foto és dolenta, però no he trobat ses fotos més bones que vaig fer-li. Una pista, té una ventosa a sa panxa… A sa propera entrada mostraré una altra foto i vos diré de què es tractava. Per cert, dissabte vaig pescar un altre peix poc freqüent, un llenguado d’un 42 de peu!! Menys orades, agafo de tot… Salut i a veure si algú ho endevina…
Miquel

hace 7 años por Miquel73

Andrés, Miquel Jr. ya me quiere ganar en todo, cierto es. De pesca le falta un rato, pero otro día de pesca de suret fue el quien vió el pulpo de un kg que «passetjava per sa tenassa» i jo que no le creia…
El sábado por la noche desafié el frio y tenté a los mabres, salieron unos cuantos y devolvimos los de menos de 20cm, manda ueps esta talla mínima, la misma que la dorada fuera de las reservas…
Pedro, disculpa pel sard, però es merengue den Lalo me té negre mostrant orades que no li fan ni fu ni fa… Tu, com a bon culé, com jo, segur que me perdonaràs. En breu tendreu sa sortida de dissabte, també ben diferent, ses orades ni ensumar-les.
Salut a tothom!
Miquel

hace 7 años por Miquel73

Una rèmora?? no se me n’ocurreix altre xD

Calamaaaar, permi vas gat.. jajaja deixa sa cervessa, no, vaig aestudiar a Mitja de Mar i Mossen Alcover, a Porto- Cristo i Manacor. Yo de spinnig solo se que tiro y recojo poco a poco y de tant en tant hago «bailar» un poco la rapala xD i poca cosa mas.

Salut!

hace 7 años por Hakei

Miquel quiero mi recompensa, basto saber lo de la ventosa para dar con el: Lepadogaster lepadogaster.
Si queréis mas informacion sobre el podéis consultar esta pagina: GRANPESCA.COM
Un abrazo

hace 7 años por Andrés

ya se de que te conozco!!xD
Yo estudio turismo…nos debemos cruzar casi cada dia.
dew bona gent

hace 7 años por calamaaaar

Bon dia,

Encara que hi borraria aquest sard, m’ha agradat molt aquesta entrada teva Miquel. En Jr. no està enfadat, el que està es concentrat amb el que pugui passar a dins s’aigua, aquest promet i estic ben segur que li hauràs de partir d’amagat a pescar per que si no sempre te quedarà davant. El me pots enviar una temporada pel nord i li contaré que es sards s’amollen, que s’ha de concentrar amb ses orades a tope, jajajaja.
Veig que n’Andrés ja ha trobat es nom des peix, mos has fet donar-li un parell de voltes.

Com a càstig per aquest sard pendre mides i, a sa pròxima orada que me vengui a emprenyar quan estic pescant sards, li posaré sa camiseta de’n Pepe i vos enviaré una foto a tu i en Pedro, màxims representants del boixos per aquest blog.

Salut per a tots!!

hace 7 años por Canabuc

Andrés, olé! Tendrás tu premio, lo recibirás en breve con un giro postal de 20€… jajaja… Esta especie es muy habitual. Usan la ventosa para pegarse a las piedras y hasta a las hojas de poseidonia cuando son alevines. No sólo hay vaques, esparalls, variades, sards, orades y tutes en la mar….
Molt bona Lalo, no et preocupis que jo els sards els agafo d’un en un i vosaltres de dotzena en dotzena, igualet als gols d’en Messi, jajaja. Tens raó, es dissabte vespre quan en Miquel me veu partir ja posa cara de voler venir, però es cansament li guanya, de moment!!
Una aferrada. Miquel

hace 7 años por Miquel73

Miquel i Miquelet, estau fets dos bons tords de roca!!!! Amb sa foto no veig clar si els cucs són de Xina, de Korea o de la Normandie jejeje!!! no ens deixis pistes falses. De peix babosa aquest n’esta ple pes gorg blau i fritets m’han dit que són millors que els raors.
No se si saps que per agafar aquest sard necessites llicència especial punyetero!!
Una abraçada i cuida sa family.
Pere

hace 7 años por PERE74

Hakey el edificio Arxiduc LLuis Salvador esx un instituto donde yo estudio jaja por casualidad no seras de por allí? Saludos y buena pesca
!

hace 7 años por pescaraor

Aquest peixet és un xucladit. N’hi ha al Gorg Blau? segur que és aquesta espècie? no ho crec.

hace 7 años por Xavi

Pescaraor, va ser que no.. Es un edificio del campus de la Univesidad, UIB

hace 7 años por Hakei

És broma Xavi, és d’aigua salada i amb aquest aspecte que pareix un cabot qualsevol li pega mossegada!!!
Salut.

hace 7 años por PERE74

Si teneis unos minutos pa regalarme mirad mi video de pesca 😀 GRACIAS A TODOS BUENA PESCA http://www.youtube.com/watch?v=qPe8gYBHKyQ

hace 7 años por pescaraor

Miquel ni se te ocurra enviar el premio, jajaja y menos en metálico pero eso si el día que por suerte podamos pescar por tus territorios ya sabes a quien le tocara pagar las «birras», aunque algunos las tomemos sin alcohol.
Un abrazo

hace 7 años por Andrés

Que pass Andrés hoy tampoco a habido salida o te as recojido como «las gallinas» (temprano,lo digo por la hora en la que escribes)je,je,je no pienses mal.
Un abrazo

hace 7 años por Javi

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*