Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Dia de Reis a Colombar
por , el 21 de enero de 2011
5 Comentarios | Especies, Sargos | twitter twitter

Des de les penyes es podia endevinar que les previsions dels dies anteriors es complien: vent de llebeig i/o migjorn amb un cop de mar més que bo. A més, el dia despertava emboirat i ennigulat. Tot pinta bé!! sols una dificultat per davant, la rosada de la nit sens dubte dificultarà la baixada de per si ja perillosa.

Amb tota la precaució del món, ja a baix, ara quedava una bona caminadeta fins arribar a la pesquera o pesqueres del dia.

La zona

Triat el lloc i mentre no deix de grumejar, he de prendre la decisió, “carrete SÍ o carrete NO”. Finalment serà NO. Mont la canya telescòpica de 6 m, una relíquia del passat!! (la bona l’estan reparant), fil del 0,22 encara que la mar sembla que pot permetre un 0,26. Són devers les 9 h quan es banya per primera vegada el suro emplomat. Comencen les picades i surten alguns sardets (de Pin i Pon) i algunes oblades. Tenc la sensació que hi ha peix petit que ataca al llagostí abans que els grossos, fent malbé l’esca (el pròxim dia he de provar de dur algunes tires de calamar).

La pesquera

En una d’aquestes, me peguen una bona picada, vaig estirant, sembla potent!!! AAAAAAHHH !!!ROMP!!! Quina ràbia!! Crec que era gros, sol passar no? Quan rompen sempre penses que era grossot i que has perdut la peça del dia!!.Una vegada finalitzat el recordatori de tots i cadascun dels Sants coneguts… arriba el moment!! avui és el dia!! ARA SÍ!! És l’hora del SEAGUAR FXR, serà veritat tot el que diuen? És realment màgic? Serà el fils de tots els fils!!?

La pesquera

Primera calada: Oblada, segona calada: sard (el més gros!!), Déu meu,que puc esperar de la tercera… què sortirà? Un sard de 3 kg, una orada… ni una cosa ni l’altra, el resultat el teniu a la fotografia, encara que no sigui res de l’altre món no està tan malament!!!

La pescada ...

Al dia següent hi vaig tornar, la mar no pegava tant i sols vaig pescar oblades, això sí, un bon raig i de les grossetes.

Vos deix algunes fotos de la pescadeta i de la zona, fins la propera!!

5 Comentarios | Especies, Sargos | twitter twitter

Comentarios

Hola Toni, le cogiste el gusto y el truco a los sargos a boya, enhorabuena por la salida y la pescata.
Esta pescata es ya con el Seaguar o es que te piensas cambiar a el,, si quieres un consejo el 0,23 es un diámetro ideal y aguanta 7 kilos. Toni me comento que solo le quedaba del 0,28, no tardara en recibir los que faltan. También me comento lo mucho que le enredas, jajajajaj
Bienvenido al club de los sargueros
Un abrazo

hace 9 años por Andrés

Hola Toni, veig que no soc s’únic que s’enfila per ses roques!!! hauries pogut fer una foto a sa pescada d’oblades del cent demà i així veríem peix i més peix que es del que es tracta. Al final quin diàmetre des seaguar provares? Per què el 0’23 té molta memòria especialment aprop de s’ham pel que he comprovat.
Bon vespre

hace 9 años por PERE74

Hola Toni,

Veig que no te pots queixar, de moment ses pescades te van bastant bé. Es fil que has triat es una molt bona elecció, jo ja només se emprar aquest, me té «enganxat» i encara no l’he romput, ja, ja. Pel tema dels gruixos, n’Andres te dona un bon consell, el 0,23 és una molt bona elecció amb qualsevol mar. Per acabar d’embullar-te i per si te serveix d’ajuda, jo sempre estic amb el 0,23 (6,9kg) i el 0,26 (8,1 kg) dins l’aigua, a l’estiu i quan no ni ha mar baix al 0,20, però això ho faig molt poques vegades, quan no hi ha mar, val més anar a fer un cafè que a pescar sards.

Salut!

hace 9 años por Canabuc

Hola!!

El fil que vaig utilitzar va ser el SEAGUAR de 0,20. He de reconèixer que encara que va funcionar bé, vaig cometre l’error d’utilitzar un fil massa prim quan la mar permetia un diàmetre més gruixat.

Aprofit per compartir perquè he arribat a aquesta conclusió (ei!! si m’equivoc em corregiu!!) El divendres passat vaig sortir per la zona d’Estellencs, com bé sabeu a finals de la setmana passada i dissabte, el vent de nord va bufar una barbaritat, idò, a través del SIGPAC vaig veure una zona per devers Estellencs (just després dels túnels) que quedava una mica arrecerada del temporal, a l’hora de la veritat així va ser, després de davallar cap a la costa, vaig trobar una zona que quedava de luxe i aviat vaig poder constatar que al peix també li agradava, primera calada un sard, segona un altre… i més, i més, i més.. És cert que en vaig haver de retornar uns 10 però 5 d’ells varen arribar a casa (un de 750 gr). El problema (crec!!) va ser que amb el 0,20 en vaig perdre 3 (2 ja eren gairebé defora i no eren petits!!), quan ja sortien, varen rompre o millor dit es va rompre el fil i mai per la zona de l’ham, tots els talls semblaven causats per les raspades contra la roca. Crec que com deis, amb un 0,23 i també una revisió més acurada per part meva del fil, m’hagués permès arrodonir un gran dia.

Por cierto Andrés el mismo viernes ja compré el 0,23!!

Gràcies pels vostres comentaris!!

hace 9 años por Toni68

Hola Toni,

Veig que també te mous bastant, alerta amb els de la serra nord que ben aviat t’amollaran es cans si t’afiques pels seus territoris sense permís, ja,ja.

Al teu comentari del fil te diré que pens com tú, si la mar està moguda no hi ha perque pescar tant prim, si la mar està bé i es peix entra a s’esca fòra dubtar gaire, val més anar segurs i mirar de que no te pugui rompre un peix grosset (si tens sa sort d’enganxar-ne un).

Apart d’això, t’he de dir que jo he tornat un poc maniós i/o «triquis-miquis», si veig que el fil està una mica «tocat», tot d’una hi ha canvi per un nou. Val més una «emprenyadura» que un parell de metres de fil, encara que sigui del caríssim Seaguar, ja,ja.
Salut!

hace 9 años por Canabuc

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*