Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Sards a Contimplà
por , el 2 de enero de 2011
29 Comentarios | Sargos | twitter twitter

Hola a tothom!!

Des de fa temps practic la pesca d’oblades, però des que vaig descobrir Pescando en Mallorca, a través dels vostres articles descobresc que els sards també es pesquen amb rodet. Idò bé, que arriba el dia que me’n vaig a las Palmeras i compr la canya, el rodet i tots els ormejos necessaris per provar el nou sistema de pesca.

Des d’aquell dia, he fet una sèrie de sortides amb aquests resultats: magret, magre i molt magre… fins avui!!!

La pescada

Les previsions de vent: migjorn-llevant auguraven que a la zona del cap Blanc-cala Pi, hi hauria mar.

Despertar-cotxe-caminadeta-arribada-treure trastos… devers les 8 h, després de grumejar uns 20 minuts i amb la pesquera plena de moixó començ a calar amb llagostí. Resultats: 2 sardets que tornen a la mar, una variada que segueix el mateix camí i res més, AIXÒ NO VA!!! i la mar cada vegada pega més fort. Res!! decidesc canviar la canyeta per la canya amb rodet, resultats: un tord gros (mai n’havia pescat un com aquest) i dues obladotes. AIXÒ PROMET!!! però la mar cada vegada pega més fort.

Devers les 10.30 h i després de banyar-me un parell de vegades, canviï a una pesquera més alta situada a uns 50 m sobre una roca d’uns 3 m, sembla que davall, la mar no és tan forta com als voltants.

Repetesc l’operació del grumeig i després de 10 minuts, faig la primera calada a uns 5 m de fondària i ZAS! primera picada i surt un sardet que torna per on ha vingut. AL MANCO HI HA ALGÚ!!!. Segona calada ZAAAS!! gran picada, per favor que no talli (el fil és un 22), surt el més gran d’uns 700 gr, COM ESTIRA EMOCIÓ, ADRENALINA!!!!! Segueixen les calades i les picades, fins a 3 sards dels guapos pugen cap a dalt, tot pinta bé, però la mar no deixa de créixer i cada vegada sembla més perillosa, total que la cosa es complica i després d’un bon xop és hora de partir cap a cases.

Vos deix unes fotografies de les pesqueres i de la pescada

Abans d’acabar, m’agradaria agrair-vos les vostres explicacions i consells (especialment a en Pere74)

Fins una altra!!!

29 Comentarios | Sargos | twitter twitter

Comentarios

Enhorabona Toni!
Bona pescata i ben contada!
Disculpa el retràs en la publicació, quan ho vaig veure mon pare va possar la pescata de Pere i la voliem deixar uns dies.
Torna a enviar quan vulguis.
Salut

hace 9 años por Edu

Hola Toni, enhorabuena por la pescata y bienvenido al club de los sargueros. Esa puesta me suena y no importaría la especifiques tanto. En poco tiempo le hemos dado un buen meneo, incluido algunos pesca-sub y los sargos tardan un tiempo en repoblar. Para hacer buenas pescatas hay intentar encontrar sitios nuevos. El primero que da, da dos veces.
Por cierto que equipo de caña y carrete te pillaste y que tal te va con el.
Saludos y buena pesca

hace 9 años por Andrés

Hola Toni, enhorabona i esper que aquesta sigui la primera de moltes sortides als sards. Referent als agraïments, gràcies per la part que em toca i també crec que ho puc fer per la gent que conta les seves sortides per aquí i els que ho fan possible.
Els “secrets”, “trucs” i “manies” de cada un de noltros quan sortim a pescar, es poden intuir si es llegeixen les sortides i es fixen amb els detalls. Estan a l’abast de tots però a vegades només ens fixam amb el peixos de les fotos.
Pel que veig, per aquesta zona alguns els engreixen perquè altres els agafin jijiji!!! Això sí, t’has deixat estirar pel ”lado oscuro” i amb el 0’22 qualque dia tendràs un disgust gros!!!
Per acabar, esper que ens diguis com van aquests nous surets grocs en forma de fletxa jajaja!!!!
Fins una altra.

hace 9 años por PERE74

Hola!!

Bueno Andrés, el equipo está formado por una caña SHIMANO NEXAVE de 4,80 m y 80-150 gr, el carrete también es un SHIMANO Gatana 4000 RB, ¿qué te parece? Como recién llegado a mí me suena todo a chino, como ya comenté todo ha sido recomendado. En cuanto a ¿cómo me funciona? tengo poca experiencia con el material, pero si puedo decir que las sensaciones que he tenido al sacar un buen sargo (poquitos!!) son una pasada: ese cosquilleo!!!, la incertidumbre del qué será!! Como será?… Lo dicho una pasada!!

Por cierto para seguir acumulando experiencia, creo que se presenta un buen fin de semana por mi zona de pesca, ya tengo las pilas de la cámara cargadas!!!

Per cert PERE, pel que dius (i t’he llegit), tenc la sensació que 0,22 et sembla molt poc, no? No creus que si enganxes un bon sard, si el fil li passa pel barram tallarà ben igual encara que posem un 0,28?

Gràcies i bons Reis a tothom!!

hace 9 años por Toni68

Gracias Toni, que lo disfrutes y te dé muchas alegrías. En cuanto a los hilos, siempre romperá antes antes un 0,22 que un ,028 de la misma marca. Otra cosa son la lineas de gama alta, tipo Fxr. Que con grosores muy pequeños aguantan mucho peso, un 0,23 aguanta 7 kilos; Lo malo, el precio, jajajajaj
Saludos y buena pesca

hace 9 años por Andrés

Hola Toni, tot té una explicació sempre segons les vivències de cada un i no per això les altres opinions i opcions no són vàlides.
Segons vares comentar tú anaves a les oblades abans i ara t’has enganxat als sards. No has notat la diferència?
S’oblada pega una estirada molt brusca i es quan et pot tallar (supòs que t’haurà passat), si pesques molt gruixat no et toquen i si pesques prim, tens aquest perill. Amb els sards l’estirada no és tan brusca però va tensant i capejant i has d’aguantar les embestides sense estirar. No et preocupis que no et tallarà (mai m’ha passat, tocarem fusta!!!)però aguanta i només cobra el que ell et deixi. El fil no pateix, el que pateix és el nus que fas per lligar s’ham. Quan més prim és el fil, encara que el banyis amb saliva, pateix molt i aquí està el punt feble.
El que diu n’Andrés d’aquest fils quasi invisibles és veritat, aguanten molt (però el nus no aguantarà això t’ho assegur)i són cars (encara que només poses 30cm de fil). Jo no baix del 0’26 i menys amb aquesta mar que veig a les fotos(amb un 0’35 t’haguessin picat igual). Però tú ho fas molt bé , així que jo no canviaria mentre facis aquestes pescades!!!!
Aquest «per favor que no talli» m’ha fet molta gràcia jajaja!!! …només ho penses quan estira fort, saps que és una bona peça i et sap greu que et fugi!!!
Avui a dormir prest.
Fins una altra.

hace 9 años por PERE74

Ara que ho veig. Quin totxo i quin rotllo que he amollat!!!!!
Sorry jajaja!!!!

hace 9 años por PERE74

Hola Pere, he leído el tocho entero, jajajaj y solo discrepo de una cosa, los nudos. De acuerdo contigo y con todo el mundo que el punto mas débil de un montaje son los nudos, Por lo tanto cuantos menos nudos mejor. Para hacernos una idea el mejor seria uno directo con la linea del carrete y un solo nudo para atar el anzuelo.
Tema aparte son los nudos, por que no todos tienen la misma resistencia a la rotura. Hay estudios y escalas de % para todos los gustos. Uno de los que menos pierden con relación a la resistencia de la linea, es el Nudo palomar. Con la ventaja o inconveniente de tener que emplear anzuelos de anilla.
Los Fxr no es que sean malos para el nudo, todo lo contrario, solo que para mi gusto le van mejor los de anilla. Lo pudiste ver el lunes uno del 0,23 aguanto el tiro y rompió por el 0,35, que aguantaba 8 kilos.
Quisiera seguir el rollo pero me llaman a comer, jajajajj
Un abrazo pescador

hace 9 años por Andrés

Hola!!

S.O.S!!! Grumeig, brumeig, “macizo”!!!! Quin grumeig utilitzau? El comprau o el vos fabricau? Quina quantitat soleu utilitzar per pescada?

Ei!! Pere i Andrés gràcies per la informació sobre els nusos!!!

Fins aviat!!

hace 9 años por Toni68

Hola Toni, el clásico mallorquín es arenque, pan y queso. A partir de aquí deja volar la imaginación para comprar o fabricar. La cantidad a capricho.
Saludos y buena pesca

hace 9 años por Andrés

Hola Andrés!
la cuestión era conocer si utilizais los preparados de sardina que hay en el mercado, o si los preparais en casa. La alternativa casera parece más económica ¿pero es eficiente? ¿sabeis cómo preparar el macizo?
En cuanto al pan ¿no crees que favorece la entrada de salpas, obladas…? perjudicando el cebo.

Muchas gracias!!

hace 9 años por Toni68

Hola Toni, solo te he dado la receta del «original», lógicamente las variantes son muchas y las especies a atraer también, lo mejor es ir probando.
Lo que llamas macizo supongo que es el que venden en tiendas y que normalmente es de sardina. Lo suelo comprar hecho, pero si encuentro sardina barata me lo curro. No es que sea mas barato pero al menos sabes lo que estas echando al agua.
Saludos y buena pesca

hace 9 años por Andrés

Hola Toni,

Encara que sigui un poc tard, te volia donar sa benvinguda i s’enhorabona per sa teva pescada, esper que sigui sa primera de moltes.

He estat uns dies de vacances i he abandonat tot el món dels ordinadors i d’internet, això si, he tengut temps de fer un parell de bones sortides (i alguna d’esgarrada) que esper poder contar-vos aviat.

Pel que he llegit als teus comentaris te recoman amb sos ulls clucs que provis els fils de fluorocarbono de Seaguar, el FXR en concret, jo en tenc sa motxilla plena de rodets, però desde que vaig provar aquest no l’he canviat dels baixos. Molta mar : 0,26; mar justeta: 0,235.
A mi, i fent contrari a n’Andrés i en Pere, me fan molta mes por ses petites rascades que se’n du es fil per damunt s’ham que els nuus, però tallant una mica i tornat a nuar s’ham queda arreglat Amb el que estic d’acord és en que son bastant cars (uns 21€ els 50 mts).

Salut i una abraçada a tots.

hace 9 años por Canabuc

Hola Toni, el grumeig el fem noltros amb els ingredients que t’han comentat més o manco. La quantitat per pescada almenys un 50% es pa perquè amb dues miques ja els tens a baix. Es veritat que entren més espècies però també te marquen on s’aguanta el menjar i quan el moxó (llises petites) està dins sa pesquera, els sards estan just a davall. Sa quantitat per pescada parlant de n’Andrés és un bidó de 40 litres de pintura ple fins a dalt. No t’exagero gens gens i si puc faré una foto sa propera vegada que no sé quan serà, perquè ara ho tenc bastant malament.
Salut.

hace 9 años por PERE74

Per parts!!
Canabuc, gràcies per la benvinguda i consells. Corroborant el que dius, el passat divendres vaig poder comprovar la fama del SEAGUAR FXR, abans de posar-lo RES!! després en varen caure 3, un d’ells més que guapo!!

Pere, un bidó de 40 litres!!!! no sobra un zero?? per cert he vist la vostra pescada, guapa, guapa!!!

una abraçada!!

hace 9 años por Toni68

Toni,

En Pere no ho fa gros, aquest homo del que parlau sempre fa ses mides grosses, no has vist mai els suros que duu?? hi ha qualque «baliza» que no es veu tant dins la mar, ja, ja, ja.

Pel tema del fil sa veritat és que hi ha molta, molta diferencia amb altres que jo he emprat anys enrera, sa base es revisar si hi ha fregades, «roces» o «raspaduras» de roques a dels mateixos sards que puguis anar treguent i, sobretot no tenir peresa de canviar es baix o retallar si fa falta. S’altra part molt important i ja comentada per en Pere i n’Andres és el tema del nu, has de fer-ho amb tranquilitat i a conciencia. Jo crec que els nuus, apart de ésser sa part feble, no fallen mai si estàn ben fets, el que passa és que moltes vegades no els param s’esment necessari.

Salut

hace 9 años por Canabuc

Señores seamos serios, que el «Andaluz exageraoo» soy yo, jajajaj saben ustedes aquello de: Burra grande…
En cuanto a los nudos sigo con mi teoría y desde que utilizo los anzuelos de anillas, ni una rotura ni un «muelle».
Saludos y buena pesca

hace 9 años por Andrés

mañana me voy a pescar alguien me podria como estara la mar?¿? gracias 🙂

hace 9 años por Luis

xD jeje gracias

hace 9 años por Luis

Luis, ¿por que no lo miras tu mismo en internet?

Entiendo que si has podido dejar comentarios es porque tienes acceso a la red, para futuras salidas y entre otras muchas webs, puedes consultar la previsión marítima en la web de la agencia estatal de metereologia (www.aemet.es)

Saludos

hace 9 años por Canabuc

Andrés, visto lo que calzas en hilos, lo más normal es que se te parta la anilla del anzuelo o del torniquete antes que la línea, ja,ja.

Un abrazo

hace 9 años por Canabuc

Hola Lalo, de la boya para para abajo que es lo que ve el sargo hay pocos que pesquen mas fino que un servidor, 0,18, 0,20 y un 0,23 me cuesta ponerlo. Pero me pone de muy mala «milk» el que quede una boya en la pesquera bailando sin contar el gasto y las molestias a Javi. Ahora las tenemos en las Palmeras, antes había que traerlas del norte.
Saludos y buena pesca.

P.D. Ya volví al club

hace 9 años por Andrés

Jua,jua,nada de molestias, un placer y aprobecha si tienes algún pedido pendiente, que el viernes vuelvo a «subir» pal norte.
Un abrazo y feliz estreno.
Javi.

hace 9 años por javi

Luis, lo que cogiste el otro dia era un gobio o «cabot» en catalán. Creo que por la zona de Algaida y de Betlem hacen sopa con estos peces pero por la zona de tramontana no se come.

Referente a las páginas, estas son las que yo miro y hago un mix de las dos. Espero que te sirvan.

http://www.meteo.cat/servmet/prediccio/ctermini/paicat/index.html

http://w3.puertos.es/es/oceanografia_y_meteorologia/predicciones/prediccion_de_oleaje_PdE/Mapas_de_Viento_y_Oleaje.html

Un saludo.

hace 9 años por PERE74

Que pasa, que me habeis vetado por no ser del club jajaja!!!
Xaau

hace 9 años por PERE74

Hola Pere, el comentario con los enlaces estaba pendiente de moderación, no es que te tenga vetado, y ya puedes espabilar en entrar en club.No se si te ha llegado una foto de Javi, caña nueva y dorada, jajajajajajaj que cosas
Un abrazo caperrutttttttt

hace 9 años por Andrés

Hola Pere, yo también intenté mandar el enlace a Luis pero no me dejaba, (pero yo me dí por vencido),por cierto estas secciones no las miraba, gracias.
Corrijo lo del algaidíí, dorada…sssss
(Mira el correo)

hace 9 años por javi

Es lo que tiene lo de ser del club de la verde, se abre el abanico de posibilidades en las capturas; no se yo si eso se hace extensible al futuro club de la «roja», ja, ja…..

Se ve que últimamente a las doradas las atrae formar parte del club, se de uno que estas fiestas pasadas también ha tocado alguna….

Javi, ya te hemos enviado el carnet, ¡¡¡ bienvenido !!!

hace 9 años por Canabuc

muxas gracias Pere 74,Javi,Canabuc os agradezco la informacion

hace 9 años por Luis

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*