Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Resultats estiu 2014
por , el 7 de septiembre de 2014
7 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

S’estiu és s’època de s’any que menys m’agrada anar a pescar, ja sigui pels resultats obtinguts, per la massificació de gent a sa vorera i a la mar, per sa calor, pels moscards, per que ses vacances són per estar amb sa família, etc. Enguany he anat molt a pescar amb el meu fill, gairebé cada dia, amb sa canyeta de suret per fer un poc de roquer i amb es gambaner. De llançat crec que només hi he anat dos cops.

Aquesta entrada resumeix ses dues sortides d’aquest estiu i sa darrera del mes de maig, el mes estrella d’aquest 2014.

Comencem per aquesta darrera. Record que era un dimecres, exactament dia 28 de Maig. Tenia feina a prop de la meva zona habitual de pesca i ja que havia fet quilòmetres, que millor que intentar acabar el mes de maig amb una bona pescada. Aquest mes havíem fet pescades d’orades molt bones, per aquí les trobareu, i sabia que era es darrer cartutxo ja que es juny sa cosa es complica amb major activitat de barques i banyistes a la mar.

Vaig anar-hi tot sol, els companys tenien feina el dia següent, bé jo també, però ja que anava allà aprop volia aprofitar per fer unes tres horetes de llançat. Tenia esca fresca i moltes ganes de provar ses orades. Hi havia un problema, donaven pluja i, el que es pitjor, llamps.

Així i tot, a les 20.50 aproximadament vaig començar a pescar i no havia passat ni una hora i una fortíssima picada que va treure bastant de fil me va fer aixecar d’enterra com un llamp. Vaig voler gravar amb es mòbil es vídeo des rodet treguent fil, m’encanta sentir xiular sa bobina quan un peix li treu fil, però no volia perdre es peix i vaig decidir no fer de valent i agafar sa canya per a clavar. Me va fer dubtar de si era un llop ja que me venia de costat, però al final vaig posar en sec una preciosa orada de 1.4Kgrs que me va fer suar una mica. Aquí la teniu dins es poal. A s’hora vaig decidir replegar ja que es sentien els trons que venien de Palma. Sa predicció de l’App RainAlarm pintava sa cosa perillosa amb activitat elèctrica.

Es Juny record una altra sortida allà mateix, però amb molta barca ben aprop. Qualque sard va caure, però res important. Aquell dia vaig decidir no tornar a aquell lloc fins a finals de setembre. Ara s’atraca el dia de tornar-hi, esper vos pugui contar com ha anat.

Mentre, vàrem canviar s’arena per ses roques cercant fons mixtos. Quan estava de vacances, a finals de Juny vaig fer dues sortides, les úniques a llançat d’aquest estiu. Era un lloc que feia molt de temps que volia provar, ja que sabia de bones pescades que altres companys havien fet allà i era un lloc on s’estiu ses barques passen bastant enfora i no hi ha banyistes que poguem “matar” (això és el que volen fer creure al gran públic qui no és el més indicat per a fer lleis estúpides).

Vaig arribar abans de fer-se fosc del tot, era un lloc nou i l’objectiu primer era cercar encletxes per a posar els canyers. Muntant molt ràpid vaig aconseguir tenir en remull ses esques ben aviat. I no passaren ni vint minuts i començaren ses picades. Algunes fallades, però varen caure dos sards que passaren els dos del mig quilo. S’experiència havia estat positiva i trob serà un bon lloc de pesca on segur farem bones pescades. Aviat hi tornaré.
De fet, passada una setmana hi vaig anar amb en Carles, per a mostrar-li es lloc i per intentar matar es mono de pesca allà on no molestam. Vàrem tenir moltes picades i primer me va tocar a jo amb un sard que també va passar del mig quilo. Després ell va treure una variada ben guapa i un altre sard de ració. Quan ja eren la una del vespre, una forta picada a sa meva canya me va llevar sa son ben aviat. Vaig notar es peix que s’enrocava i pareixia una bona peça. Vaig deixar sa canya en es canyer ben tensada per si sortia de s’amagatall, però res, al final vaig rompre es bressol a s’alçada de s’ham.

Vàrem decidir replegar xismes, però s’avisador meu uns minuts abans havia marcat una picada suau. Quan vaig tensar per treure sa canya vaig notar un peix mig enrocat, però a força d’estirar el vaig poder treure de davall sa pedra i va començar una bona lluita. No era un sard, li vaig dir a n’en Carles que preparàs es salabre per s’orada. Així va ser, una orada ben guapa que no vaig pesar però que passava dels 1.2Krgs.

Ara ja tenim dates a s’agenda per a fer sortides a llocs on fins ara era impossible pescar. S’acaba s’estiu i comença una bona època per pescar, així que ànims a tots i a gaudir de ses roques i ses platges, encara que ens ho prohibeixin.

Salut a tots/es!

Miquel

7 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Comentarios

Ueeppp Miquel, como siempre muy entretenida entrada, bien contada y demostrando tu maestría en la pesca. Realmente paso gusto de leerla y saber que alguno de los compañeros de andanzas se divierten con lo que le gusta.
Por mi parte desde el el 1 de Junio no he tocado las cañas, a excepción de la comedia de IB3, muchos trabajo y el gran calenton de la prohibición,que no esta olvidada ni parada, ayer mismo pase la mañana por Palma hablando con la oposición y la próxima semana espero reunirme con personal de la Consejería.
En fin un verano tan jodido que el próximo domingo cojo unos días de vacaciones y coincido con Hilario, jijiji el desquite sera tremendo pesca.. pesca y mas pesca.
Un abrazo

hace 6 años por Andrés

Molt bona Miquel! Mem si quedam a fer un cafetó i m’hos possam al dia.

hace 6 años por Edu

Gracias Andrés, hacemos lo que podemos. En verano no tenemos las mejores condiciones de pesca y salimos más para desconectar y limpiar la mente. Ahora empieza lo bueno, aunque creo que hasta octubre no tendremos los mejores resultados, ya veremps. Me imagino las ganas que tendrás de tentar a los peces, yo no podría estar tanto tiempo sin pesca. Suerte!!!! Espero pasarme un dia y que me des de cenar, te avisaré antes por si aún andas por la arena o por el roquedo. Un abrazo!
Uep Edu, sa veritat és que ja fa massa temps que no ens veiem. Suposo que sa nova feina la tens pel Parcbit, no? Si et va bé, un matí berenam plegats, que he d’anar al parcbit a fer unes gestions. Una aferrada mestre!

hace 6 años por Miquel73

Hola buenas, somos dos y estamos enpezando a meterno en el mundo de la pesca, hemoa estado años saliendo pero la verdad con todo muy mal montado debido a noter ni idea. Ahora estamos bastante informados y tenemos las cosas bien hechas. Lo que no tenemos mucha idea de por donde ir. Ya se que nadie pone su rincon pero mas o menos orientarnos de buenas zonas de playa para doradas y lubinas. Un saludo a todos.

hace 6 años por rafa

Yo tengo el mismo problema que el chico del poste de arriba
…y nadie dice nada de nada de que sitios son buenos
…así que un poco de información no vendría mal

hace 6 años por oscar

Las playas y rincones son las que son y están para todos, quiero decir que todos vamos a las mismas playas y rincones.
Es el eterno dilema de elegir bien la playa y el puesto. Ahora nos ahorramos gasolina por que tenemos las webcan y desde casa podemos elegir la playa.Pero han sido pocas las veces que nos hemos ido al norte y hemos terminado pescando en sur.
Para acabar y especialmente para pescar en playa ademas del equipo adecuado para la modalidad de pesca es necesario controlar los montajes, cebos,leer la playa, elegir puesto y echarle paciencia.
Los buenos puestos en pedrero una vez que los encuentras suelen repetir las capturas de la misma especie y es por esto mismo que no se los puedes decir si no a quien contigo va.
Salud y tranquilidad

hace 6 años por Andrés

yo cuando empece a pescar a surfcasting me pasaba igual no pescaba nada ,, pero me di cuenta de que donde pescaba no habia muchos pescadores por mi lado, lo que hice fue dar vueltas por playas y escolleras un viernes y ver donde pescaba la gente que pescaban y los montajes de las lineas y fue lo mejor ,,, vale la pena perder un dia buscando un buen sitio que el mes sin pescar,, y como dice andres las playas estan para todos y las cañas las hemos lanzado en el mismo sitio casi seguro, unos pescan y otros no, hay que pillar el dia bueno,,,, buena pesca a todos

hace 6 años por pepesmacs

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*