Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Un dia d´inchiku
por , el 19 de agosto de 2014
10 Comentarios | Dentol, Embarcación, Especies | twitter twitter

Hola a tots, soc en Pep Ramis de Lloseta, fa poc que tenc compte a pescandoenmallorca, aixi que a partir d´ara m´aficare mes per aqui amem que se conta sa gent. Vos contaré una jornada d´inchiku que vaig tenir amb es meu mestre Mhafuit. Era un dissabte d´estiu, la mar completament en calma, 22 graus a les 5 de sa matinada, 4 pescadors damunt sa barca, es patró Mhafuit, es seu fill Sebastià, en Rober i jo. Varem posar rumb a les pedres que es patro havia triat mentres navegavem cap a la pesquera a 20 nusos. L´idea era capturar algun peix de fons de bona mida, tipus dèntol, pàguera, gall de Sant Pere… Aixi que arribats al lloc montam tots els ormeigs, jo mont la meva Awa-Shima Jigblaster Quinder amb un carret Abu-Garcia Diablo, un equip fantàstic i de confiança. Aquell dia em vaig decantar per inchikus de colors cridaners i plateja, cercant cercant, el Daiwa Pirates va ser l´elegit. Seguidament tall uns trossos generosos de calamar per posarlos a l´ham i amb sa feina feta, amollam inchikus cap abaix. Estavem en una zona d´uns 112 metres, amb bastanta activitat de peix volander. Tot d´una que el meu inchiku va tocar el fons, vaig pegar dues voltes de carret, i l´accio va començar… PICADAAAAAAAAAA! no feia ni 3 segons que l´esquer era abaix quant vaig sentir una forta estirada, a la qual vaig contestar amb dues estirades fortes per tal de clavar el peix. Durant la pujada el peix es resistia a abandonar el fons, donant carabassotades fortes, fet que em feia pensar que es tractava d´un dèntol, pero no va ser aixi, quant el fluorocarbono arribava al carret vaig veure la taca blanca al fons, es va tractar d´una preciosa pàguera de 2 kilograms, amb uns colors rosats i blaus impresionants. El dia no podia començar millor, durant una hora aproximadament el peix va aturar de picar, aixi que varem decidir canviar de lloc. Ens dirigirem unes 17 milles direccio Menorca a uns 98 metres de fons. Dit i fet arribam al lloc, i amollam els ploms cap abaix, i es repeteix l´historia d´abans, en 5 segons tenc una altra picada, mes fluixa que l´anterior, pero suficient per curvar la canya, es va tractar d´una aranya de cap negre de 700 grams. Durant el mati varem canviar de lloc molts pics, fins que despres de dues hores d´inactivitat, les captures varen venir bastant seguides, primer va ser el torn des patro, deleitant-nos a tots els presents amb una fantàtica mòllera de roca d´uns 2 kg aproximadament, el segons en tocar escata va ser en Rober, treguent una càntera blava de bona mida, i finalment quant ja voliem partir, vaig tenir una picada doble de aranyes de cap negre. A le 4 de l´horabaixa posavem rumb cap a port, havent disfrutat d´una mar immillorable, peix i lo mes important, estar amb una gent fantastica i poder fer totes ses bromes que un vol.

10 Comentarios | Dentol, Embarcación, Especies | twitter twitter

Comentarios

Magnific reportatge, d’es que fan afició. Saludos.

hace 6 años por Anónimo

Hola Pep, veo que has cumplido la palabra. Muy buena pescata, aunque me parece que en Mhafuit os moja la oreja a todos al menos por lo visto en la tele y en YouTube.
Un abrazo

hace 6 años por Andrés

volia fer una pregunta que no ve a compte de res , abans de res enhorabona per aquesta pescada! i sa pregunta es que amem si qualcu sap com se fa sa miga de pa per pescar , ja que s’altre dia vaig veure un home que pescava amb bolletes de pa , i treia llises , palometons.. i mes que res era per si qualcu tenia idea de com se fa aixo ja que es paa se desfa a s’aigua!! contestau si ho saneu , gracies!!

hace 6 años por Anónimo

Bones,m’agradaria sebre on puc trovar un cataleg des peixos que se poden pescar amb fotografíes,noms i mides minimes. Cordials salutacions Xisco.

hace 6 años por Anónimo

ola buenos dias ,un saludo , porque no se hace una recogidas de firmas, se ponen los papeles en todas las casas de pesca y que la gente firme ,seria un buen resultado,y presentar las firmas con un escrito ,en el gover balear,esto no se puede quedar ha sin,

hace 6 años por Anónimo

hola xisco mira a ver si te puede orientar algo esto
mas o menos, es lo que hay por mallorca faltan muchos pero sin talla minima

http://www.tablademareas.com/tallas-minimas-pesca

los sargos son 23 centimetros y no 15 como pone.. aqui puedes ver las tallas y los que tienen veda.. espero te ayude en algo un saludo..

http://www.caib.es/govern/archivo.do?id=1878885

hace 6 años por pepesmacs

aqui se puede ver las tallas minimas con fotos espero ayudar

http://www.caib.es/govern/archivo.do?id=1200676

hace 6 años por pepesmacs

De coña! pepesmacs,mil gracias por la ayuda!

hace 6 años por Anónimo

de nada. lo mismo que me an ayudado a mi, yo intento ayudar

hace 6 años por pepesmacs

Hola a todos,con esto de la prohibición esa tan «guay»
Alguien puede decirme donde puedo pescar y a que horas?? Gracias y un saludo. Xisco

hace 6 años por Anónimo

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*