Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Un bon regal
por , el 1 de mayo de 2014
4 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Un mes fa gairebé d’aquesta sortida realitzada es primer dissabte del mes d’abril passat. Per una cosa o per s’altra ja feia temps que en Joan i un servidor no quedàvem per anar a disfrutar del que més ens agrada. Era lluna creixent i això significa probabilitat d’una jornada entretinguda amb força activitat a ses canyes. Ho teniem que intentar i ja feia setmanes que ho planificàvem. El problema era la mar, que estava remoguda de dies anteriors de ponent i personalment no tenia gaire esperances en captures.

Ens vàrem veure al lloc habitual i en Joan, com sempre, ja m’esperava amb tots els xismes preparats. Jo, com sempre, arribant mig corrensos després de deixar sa dona amb els dos fills apunt de sopar. Quan vaig arribar, en Joan, tot satisfet, me va mostrar es regal que dies enrere li havia fet el seu fill major, en David. Des cotxe va treure una canya shimano de 4.20 de color blanc que tenia molt bona pinta.

Tot d’una li vaig dir, “Juan, caña nueva, buena pesca asegurada”. Ell va riure i li vaig contar qualque anècdota personal on s’estreno d’una canya es traduïa amb una molt bona pescada. Aquí va quedar sa cosa.

Ha passat ja un mes d’aquesta sortida i no record tots els detalls, record que vaig tenir qualque picada bona però sempre acabava ben enrocat i perdent es bressol. Donava sa cupa a l’estat de la mar, amb ones de mar vella i s’aigua remoguda amb alga en suspensió.

No eren ni les onze del vespre i de sobte es picarol de sa canya nova d’en Joan va sonar com poques vegades. Sa canya es va tombar cap envant de ses estirades de qui hi havia al darrera. En Joan va córre a agafar-la i gairebé no arriba a evitar que caigués enterra. Sort que havia deixat es fre del rodet ben adjustat i es peix va poder treure fil.

Tot d’una ja vàrem veure que es tractava d’una bona peça i això es va confirmar quan en Joan va començar a recollir. Vaig agafar es salabre i vaig anar a sa pedra a esperar s’animal. Ens pensàvem que era un bon llop, la mar estava collanuda per ells, però sa forma de picar i estirar ens feia dubtar.

Crec que jo passava més pena que en Joan, ell és un tros de gel, li repetia que no aturés de recollir i que regulés bé es fre, ja moltes peces hem perdut per enrocades. Es peix estava enfora, amb aquesta canya jo crec que en Joan ha guanyat uns 15 metres de llançar, cosa bona per aquella zona de pesca habitualment freqüentada per altres pescadors recreistes.

Es peix en atracar-se va començar a estirar més i aviat li vaig veure es llom, què punyetes és, vaig dir. De primeres pareixia un llop, però no era tan estilitzat com ell ni tant redó com una orada… Quan el vaig tenir dins es salabre i li vaig poder donar llum vaig sortir de dubtes. Era un preciós escorball que en Joan va pesar a casa seva i va marcar 1.9Kgrs a sa bàscula.

El vaig mirar moltes vegades, de tant grossos no n’havia vist mai. Vaig cercar-li sa “berruga” de davall sa boca, però no en tenia; per tant, no era cap reig. Un animal preciós i poc freqüent per sa mida que aquí podeu veure. Ja ho deia jo, canya nova… En Joan estava feliç i crec que jo encara més.

Varen passar dues hores més i ja teniem pensat començar a replegar. De nou, sa nova canya va marcar una clara picada, no tant forta com sa primera, però ens donava a pensar que una orada estava el darrera del nylon. Sa puntera es movia de forma abrupte i amb cops seguits, això ens sonava a orada. I així va ser. En es salabre va entrar una princesa que va marcar els 1.4Kgrs i que per a nosaltres era sa primera de sa temporada.

Un bon estreno. Dues bones peces que no ens esperàvem. Jo un bon frare, però vaig disfrutar com si fossin meves. Ara toca anar a pescar, són els millors mesos de l’any abans que els turistes es plantin a s’arena mirant es sol com si d’arengades per secar es tractés. Després d’aquesta sortida n’han vengudes tres més, però res important a destacar. Demà divendres ho tornaré a provar, a veure si d’aquest jornada pot sortir qualque entrada d’aquesta web.

Salut a tots/es!
Miquel

4 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Comentarios

Ueeppp..Miquel eso va bien, al menos el compañero luce la nueva caña y no baja la afición. Podría hacer de adivino y pronosticar que en la próxima salida te toca a ti, jijijij, eso si cambias de caña para ganar esos 20 metros que te faltan para llegar a donde pastura el peix.
Son los mejores días del año y entre unas cosas y otras hoy estoy en el dique seco, eso que no necesito reparación alguna. En fin, paciencia que de eso también sabemos.
Un abrazo

hace 6 años por Andrés

Pitoniso Andrés, la has clavado, al fin me tocó a mi, pero con las mismas cañas de siempre, no está el horno para boyos… En breve lo vereis…
Efectivamente, este mes siempre me ha dado buenos resultados. Este viernes vuelvo y espero con Edu compartir una buena jornada de pesca cuando esté de vacaciones. Si coincidimos contigo, mejor que mejor. No importa me envies fotos de vuestra pescada de hoy martes, ya se que sabeis pescar…jijiji…
Un abrazo pescador
Miquel

hace 6 años por Miquel73

Hola muy buenas tardes a todos,yo no hace mucho tiempo he empezado a familiarizarme con este mundo y me gustaría que me aconsejasen algún sitio Por los alrededores de palma,gracias.

hace 6 años por Alejandro

El dique del oest es muy conocido 😉 también podrias probar en can pastilla zona de paseo un saludo cerca de palma i eso no esta mal….

hace 6 años por Anónimo

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*