Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Repòquer d’orades
por , el 29 de mayo de 2013
10 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Fa una bona temporada que els ànims en qüestió de pesca estan pel terra. L’any 2011 personalment va ser molt bo, boníssim, el meu millor any de pesca, per aquest magnífic bloc hi ha ses proves. L’any passat 2012 els resultats ja varen baixar molt, però encara molt més des de l’inici de 2013.

Entre els forts temporals i ses poques ganes, poques sortides he fet del que portam d’any. Alguns bons sards han caigut, però ses orades i els llops ja no recordava com eren. Sa darrera peça acceptable, un llop de finals de desembre de 2012. Vos podeu imaginar amb ses ganes que anava a pescar quan ja duia més de cinc mesos així.

Però sa pesca té això, i segur que tots ho enteneu. Serà que ja no hi ha peix? Que aquest fil no va bé? Que es fons està canviat pels temporals? Que hi ha massa corrent? Que es vent bufa d’on no toca? Que quan hi ha bona lluna fa temporal i no es pot pescar?… Totes aquestes qüestions m’he anat plantejant darrerament.

Així i tot, encara que amb manco il•lusió, tenia plantejat divendres passat, anar a passar una estona i desconnectar de sa feina, que falta me feia. Des de dilluns pendent del windguru, bon assumpte aquesta web i app. Pintava molt bé per divendres vespre, amb es vent que m’agrada i amb lluna plena dissabte, amb sa que he fet molt bones pescades per allà.

Vaig cridar a n’en Carles i es va animar a venir. Ell està començant amb sa pesca i encara que no ha tengut molta sort ja està ben enganxat a ella.
A les 19.30 ja estàvem a lloc i començàrem a pescar amb es sol encara alt. Esperava qualque picada abans d’entrar sa fosca, però no hi havia gens d’activitat. Revisàvem ses esques i estaven intactes, ni morralla havia.

Esperàvem a sa sortida de sa lluna, ja que en altres dies similars de lluna no començava es ball de picades fins a sa sortida del nostre satèl•lit. Així li vaig dir a n’en Carles, que suposo es pensava que li deia per a animar-lo, i així es va produir.
Quan sa lluna començava a enllumenar sa zona de batalla varen començar ses picades gairebé simultàniament.

A sa canya que tenia més enfora vaig veure s’avisador marcar una picada. Vaig atracar-me fins a sa canya i tot d’una ja vaig veure que hi havia peix, i que no era un sardet. A més, a sa recollida va començar a pegar ses caparrotades característiques de ses orades. Carles, diria que és una orada. En poc temps la teníem als peus, una orada kilera que ens va fer molt contents i que va ser sa més petita des vespre, però això encara no ho sabíem.

Passada mitja hora una altra picada, però aquesta va marca més sa puntera de sa canya i per sa forma de sa picada li anuncio a n’en Carles que pot ser una altra orada. I així va ser, una altra kilera que va lluitar bastant més que sa primera. Sa cosa anava perfecte, massa bé. De fet, crec que no va passar ni mitja hora més i va caure sa tercera, però aquesta ja va passar del kilo i ens va fer suar una mica més. No ens ho podíem creure!

Entre i entre dos sards més, un mabre ben guapo i una orada de pam que vàrem tornar al seu hàbitat per a que engreixi i ens cerqui d’aquí a un anyet. No havia passada una hora des de la tercera orada i es torna a repetir picada, i picada d’orada. Sa quarta la vàrem treure amb molta emoció, com si fos sa primera. Ens nedava de costat i pareixia que venia un llop, però es llom la va delatar, una bona orada de gairebé dos kilets.

Mentre treia aquesta orada sa canya del costat va marcar una clara picada, però la vaig deixar i, de fet, vaig oblidar-me d’ella. Després de posar es peix en es poal vaig tornar i es fil estava destensat. No hi havia res, es bressol de s’ham tallat, suposo per una altra orada que va tenir temps de xapar es nylon del 0.24 que tenia, on normalment tenc un 0.30.

Pòquer d’orades, era el títol que ja tenia pensat per això que llegiu… Ja eren gairebé les 11.20 del vespre i li havia dit a n’en Carles que ara venia una hora llarga sense picades, per l’experiència de totes ses vegades que hi havia anat a pescar. Però no va ser així i just passades les 12.00 una altra picada molt grossa, sa més grossa, també d’orada.

Vàrem esperar una estona i vàrem començar a replegar.
Estirava moltíssim, molt més que ses altres. Vaig tenir que afluixar una mica es fre del rodet, duia una cua de rata de 15 metres del 0.52 al 0.20 i tenia por de rompre pel nus. La vaig cansar i al final va aparèixer, però quedava el més complicat, superar un esglaó de posidònia morta d’un mig metre. Sense manies, li vaig passar sa canya a n’en Carles, vaig fotre un peu en remull i la vaig agafar amb sa mà per a tal de superar s’obstacle.

Això ja era massa, no m’ho podia creure, cinc orades en un vespre, i amb manco de tres hores. Això ha compensat tots els frares d’aquests darrers mesos. En Carles ben content ja que veia que aquests peixos existeixen i que un dia li tocarà a ell. Ens va donar 100 cavalls de força a tots dos. Com sabeu a jo m’agrada pesar ses peces bones que capturo, aquestes orades varen fer: 0.9 Kg, 1 Kg, 1.3Kg, 1.7Kg i 2.4Kg. De tota mida. Ara suposo que me toca una temporada de frares, però això és sa pesca. I tenc ben clar que molt difícilment ho podré superar, però ho hem de tornar a intentar.

Salut a tots/es!
Miquel

10 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Comentarios

molt bona pescada miquel , me fas molta enveja perque jo nomes e pescat un parei de mabres un recho i una dorada de 600 grams jajaja , enhorabona

hace 7 años por Anónimo

Això si que és agafar «carrerilla»… ara les pots deixar descansar un parell de setmanes jejeje!!!
Enhorabona Miquel, no te poden deixar tot sol!!!
Salut.

hace 7 años por PERE74

Hola Miquel, no te felicitare como es costumbre por la pescata y sin embargo si que lo haré por el relato y las sensaciones que desprende su lectura,enhorabuena.
No es fácil en una corta jornada de pesca a surfcasting retirar( que dirían los gallegos) cinco doradas tan crecidas y como tu mismo dices sera difícil de superar. Con los éxitos los retos son cada vez mas altos y motivo para sufrir-gozar de la pesca.
Lo dicho gran jornada de pesca y gran relato del que me quedo con tu expresión: «Però això és sa pesca», cosa deberían preguntarse algunos antes de coger por primera vez una caña.
Un abrazo

hace 7 años por Andrés

Anònim, poc a poc, tot és començar, voler aprendre i insistir, qualque dia tendràs sa sort que jo vaig tenir divendres. Gràcies!
Pere, Pere, Pere,…què t’he de dir a tu… que ets un mestre amb el que et proposes… menos mal que has agafat gustet en es kayak i ja no tropitges s’arena… Salut bandarra!
Andrés, mi padrino es periodista, puede que algo lleve en la sangre, jejeje… me gusta mucho plasmar en este bloc estas historietas, parece que al escribirlas vuelvo a distrufar de la jornada pesquil. El listón lo he subido demasiado, algunas porras me dejarán en mi sitio, seguro. Pero también estoy seguro que algún día lo superaré. Para cuando tu pieza de dos dígitos? Sin punto decimal, claro está. Gràcies. Un abrazo campeón!
Miquel

hace 7 años por Miquel73

jajaja esper que si pero jo ja pas gust d’estar davant sa platja i per ara me conform jaja

hace 7 años por Anónimo

Gran pescada i millor entrada. Enhorabona!

hace 7 años por ignatius

soy pescaraor, que buena pescata felicidades, de verdad que ojala y este veranito pueda pescar alguna jaja aunque el cebo es caro i la verdad es que en pocas ocasiones pescare con tita o americano mas que nada por el palo qe te dan por cada tita… alguien sabe si van bien las titas bibi del decatlón o como se escriba.. jeje Un saludo a todos,aa por cierto este sábado iré a pescar a la playa de can pastilla cala estancia… que deciss será buen sitio¿?¿

hace 7 años por Anónimo

Soy anónimo otra vez mirad este catalogo de gusanos
los tienen en decathlon!http://www.normandieappats.es/catalogoonline/index.html

hace 7 años por Anónimo

Bona pescada Miquel,

Encara que sigui amb una mica de retràs, enhorabuena per aquest sac d’escates…….

Com a bon culé que ets esper que al manco les hagáis declarados totems a hisenda, jajajaja.

Salut!!!

hace 7 años por Canabuc

Cristineta de corrector……

hace 7 años por Canabuc

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*