Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Un bon rancho
por , el 22 de diciembre de 2012
4 Comentarios | Capturas, General, Salidas, Sargos | twitter twitter

Es segon dissabte de desembre era sa data esperada. Dos caps de setmana seguits sense anar a pescar tant per es fred com per es mal temps a la mar. En Joan i jo ja estàvem esperant es dia. La mar estava molt buida i s’aigua un poc remoguda, condicions poc favorables per s’orada, segons sa nostra experiència, però bona per altres espècies.

En Joan va arribar a sa pesquera ben prest, passades les sis. Jo fent equilibris per casa amb els menuts vaig aconseguir partir prest i passades les vuit ja era amb en Joan. Ell ja tenia un mabre de molt bona mida dins es poal. En veure-ho ja vaig començar a improvisar muntant una canyeta de spinning amb un baix de dos hams, un davant del plom i un culer de gairebé dos metres de bressol, amb koreano es culer i americà s’altre. També vaig muntar sa canya de 4,05 metres per s’orada, llançada a on màxim puc arribar, cercant sa clapa d’arena que ja tenim controlada per sa zona.

Després de deu minuts es picarol de sa menuda d’spinning va sonar ben fort i sa canya va començar a treure fil. En agafar-la tot d’una vaig veure que era una bona peça, estirava de valent i gairebé no podia recuperar metres, amb un rodet 2000 poca cosa podia fer. Vaig poder recuperar uns vint metres, però després es peix va mollar s’esca. Per sa picada que va fer i com estirava vàrem suposar que era un llop o una orada. Ens va entretenir molt sa picada i vàrem fer moltes suposicions del que podia ser. Els hams eren petits i difícilment podrien haver fet bona feina amb aquell peix.

Sense temps de queixar-se, vaig tornar a llançar sa canyeta. Això si, vaig posar un ham més gros a un dels bresols. Als cinc minuts una bona picada i un mabre com es de’n Joan vaig poder treure. Com estiren els punyeteros quan són més grossets… Una disfrutada treure aquest peix amb una canya com aquesta.

En Joan no tenia picades i sa meva canya per s’orada tampoc. Passats uns cinc minuts més, vaig treuere un altre mabre dels grossos i en Joan un de germà. També una escórpora ben guapa va pegar a s’esca de s’orada. Venen amb sa boca ben oberta i pareix que treus un animal més gros. Ja teníem una pescadeta acceptable, però això no havia més que començat.
Veient que els mabres pegaven i venien angolits fins sa panxa, vàrem dedicar-lis més atenció. Es varen repetir ses picades i en vàrem treure alguns més.

Mentre, a sa canya de s’orada va sortir un sard de mig kilet (disculpau), però d’orades, ni menció. S’activitat es va aturar de sobte a les dotze del vespre. Ja teníem sa pescada feta i ens marcàvem la una per a començar a replegar xismes. De sobte, una bona picada a sa d’spinning. Replegava i notava estirades fortes i moments en que pareixia que no duia res. En Joan ja pensava que era un llop petit i venia cap a nosaltres, però no ho teníem clar. Aviat vàrem veure una taca blanca i tot d’una vaig veure el que era.

Feia uns quatre anys que no n’agafava cap. Era un llenguado, tant gros com sa meva bota del 42. Tots els que he agafat sempre ha estat a s’hivern, però sols d’un pam passat. Aquest era ben guapo i va ser ben bó. En Miquel Jr. el se va menjar ben fritet, “bocatto di cardinale”… N’heu pescat mai? És poc freqüent agafar-los i menys d’aquest mida. Després vaig documentar-me per Internet i vaig llegir que poden arribar als 27 anys d’edat i que a l’hivern, amb aigües més fredes, acostumen a atracar-se a sa vorera.

Gairebé eren la una i vàrem començar a desmuntar. Jo tenia fe a sa canya de s’orada i vaig esperar una mica més ja que s’avisador de picada havia marcat una petita picada. Mentre desmuntava sa canya menuda en Juan me diu que ha vist sa puntera marcar una clar picada. Vaig anar ràpidament a sa canya i es va repetir sa picada. Vaig esperar uns dos minuts, per a donar temps a tenir enganxat es peix… temps que va aprofitar per enrocar-se… Notava es peix estirar, però estava ben enrocat. Sense paciència, vaig forçar i vaig rompre es bressol. Segur que era una bona peça, sa més grossa del dia… sempre se’ns escapen els més grossos… pot ser era es macro sard que a un de per aquí li va pispar mitja canya…

No se quan hi tornarem, es vent no ens deixa. Segurament serà es 2013 quan publiqui sa propera entrada, per això… Bon Nadal i bones festes!

Miquel

4 Comentarios | Capturas, General, Salidas, Sargos | twitter twitter

Comentarios

Vaig ser jo es que li varen fotre mitja canya xD..
Bona entrada i entretenguda, llastima per aquests 2 que et varen fogir.

Bon nadal i bones festes!

hace 7 años por Hakei

Miquel enhorabuena por tan guapa y variada pescata de la que me llama especialmente la atención el lenguado, no me extraña que Miquel Jr se pusiera las botas a la hora de comer. Nunca he pescado ninguno y creo que es por que como tu dices solo se arriman en invierno y soy demasiado friolero,
Un abrazo

hace 7 años por Andrés

Bona sortideta Miquel, veig que vàres agafar un altre sard i el te puc perdonar per que com diu sa cançó: ara ve Nadal, menjarem torrons i amb sa guitarreta cantarem cançons….

Bones festes o com diria aquell, MOUlts d’anys!!!!

hace 7 años por Canabuc

Un lenguado !!!! que curiós. Tenim 3 espècies i són dificils d’identificar.

hace 7 años por Xavi

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*