Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Dues de bon dematí i una de capvespre
por , el 4 de diciembre de 2012
19 Comentarios | Capturas, Doradas, Sargos | twitter twitter

Per mirar de rescabalar aviat totes ses sortides que tenc pendentes de contar, aquesta història inclou un resum de tres sortides fetes aquesta tardor per ses mateixes pesqueres del nord, dues amb ses primeres llums del dia i sa darrera amb ses darreres hores de sol.

Sa primera es de mitjans del mes de Septembre, era un dia sense mar, just acabant dos dies de temporal on ja no quedava pràcticament gens d’ona pero que era un d’aquests dies on guanyen ses ganes de veure sortir es sol pasturant per damunt ses roques. Vaig triar una pesquera amb molt poca profunditat, s’aigua una mica embullada i a ombra d’un penyal, no hi havia massa opcions.

Con podreu veure a ses dues fotos següents, no estava sa cosa com per a tenir moltes esperances d’èxit:

Sa pesquera en procés de grumeix:

 

Una altra vista entrant s’ona

Per acabar d’ esbucar ses poques expectatives que hi havia, a sa primera calada va sortir una variada de molt bon tamany, Tots tenim ses nostres manies, una meva es que no m’agrada veure variades enganxades a s’ham per que es dia que hi ha variades no hi sol haver gaire sards. Record que ses següents calades vàren ésser molt semblants, peixó que casi fòra enfonsar es suro me prenia s’esca, qualcun d’aquests que va quedar enganxat el vaig tornar a la mar. Coses de’s pescar, en cinc minuts aferrats a sa roca i casi sense aigua vaig treure tres sards i una oblada seguits, ja tenia més peix del que hagués firmat en començar a pescar.

Encara m’esperava sa millor peça, quan ja tenia hora de partida fitxada i feia una de ses darreres calades, vaig veure dues enfonsades molt sútils de’s suro però no en vaig fer massa cas, al cap d’un segons vaig mirar d’acostar-lo i ja vaig notar sa primera estirada seria de’s peix que hi havia enganxat, era gros i no podia badar ni un segon, pescava envoltat de pedres i puntes amb un fil molt prim, si li donava una mínima oportunitat el perdria segur. Es pleit va durar una bona estoneta, ben aviat vaig veure que era una orada lluitadora que volia fil per partir cap endins i que no hi havia manera d’acostar-la. Es una de ses orades que record que m’ha donat més guerra, no hi havia manera de fer que me mostràs sa seva blanca panxa, cada vegada que la tenia aferrada a sa vorera, donava mitja volta i amb un pam d’aigua me tornava enrera. Al final va acabar ses forces i la vaig poder treure, venia engolida ben endins i així i tot va donar molta de creu.

Era hora de partir, vaig fer una foto i mes content que un ca amb un os vaig partir cap a cases.

Pescada amb Orada

Vaig arribar ben prest, n’hi havia un per ca nostra que no feia molt que s’havia aixecat.

Pescador d’orades amb pijama

 

 

Sa segona sortida és del mes d’Octubre, del “dia de sa raça”. Sa pesquera aquesta vegada era molt aprop de s’anterior i amb més fondària, no tenc fotos per que vaig deixar es mòbil però mes o manco les vos podeu imaginar. Sa pescada no té massa història, al començament es sards estaven molt desconfiats però amb paciencia en vaig treure un bon grapat dels que me’n vaig quedar una parella de grossos i tres “pajes” d’ancompanyament.

Aquí els teniu en processó cap a ca nostra una vegada nets:

La Konga del Jalisco, ahí viene caminando

 

Sa tercera i darrera sortida va ésser a començaments del mes de Novembre, va ésser una sortida de capvespre a unes horetes perdudes després de’s “Telediario”. Aquesta vegada vaig tornar on havia tret s’orada que vos he contant a sa primera sortida, tampoc hi havia gaire mar però s’aigua estava molt embullada amb un color verdós que a mi me va agradar. Vaig començar a una punta on hi havia una mica de tenassa que deixava sabonera mes o manco constant.

Vista desde sa pesquera a sombra, al fons es poden veure ses puntes de roca de sa primera sortida:

Pesquera 3

No me vaig canviar de pesquera en tot es capvespre, desde sa primera calada es sards vàren donar clares senyals de que hi eren i tenien ganes de donar un poc de batalla, aquest dia en vàren sortir molts de petits i entre i entre algún que anava guardant, en acabar me’n vaig dur aquests set:

Pescada dia 3

I per sopar vàrem enfornar aquests dos:

Sopar dia 3

Per acabar vos vull contar que ara tenc un ajudant a l’hora de fer es peix net, es bergant empra un sistema nou molt divertit amb so poalet i ses eines d’anar a sa platja. Té s’inconvenient de que, apart d’ésser bastant enredós, has de fer es peix net anant alerta que s’al.lot no te pegui dins un bassiot o dins la mar, tot un repte:

Ses eines de’s bergant

Joan amb peix net

 

Salut per a tots!!

 

19 Comentarios | Capturas, Doradas, Sargos | twitter twitter

Comentarios

Quines sortidetes més ben contades Lalo, quasi haguessis pogut enfornar els peixos directament d’aprop que estaves de casa!!!
Tens un bon ajudant, no te pots queixar si te fa es peis net. Jo s’altre dia montava un parell d’hams (per quan hi vagi)i quan posava saliva per estrènyer es nuu tenia sa menuda que intentava fer el mateix ….. quan la cridava per què amollàs es fil me fugia feta una bala com s’orada que vares treure!!!!
Una abraçada i deixa descansar ses anguiles des torrent solleric.

hace 7 años por PERE74

Wow! Enhorabona Lalo!, vaja pescades, Pareix que tens un bon ajudant, just espera que no te pasi a davant o s’aficioni molt a la pesca que et donara canya amb es «papaa vull anar a pescaaaaar!»

salut!

hace 7 años por Hakei

Estas fet tot un crack !!!!! enhorabona.

hace 7 años por Xavi

Bon dia a tots,

Pere, gràcies.
L’amo petit és molt perillós, jo quan estic arreglant els ormetjos de pescar ho he de fer d’amagat d’ell, no me puc fiar ni un pel que es com s’orada, a sa mínima oportunitat ja t’ha fotut, jajaja.
Per cert, supòs que vàres donar una bona «enflitadada» de 3 en 1 als hams montats, ho dic per que no t’agafin rovell d’aqui a que els puguis posar en remull…..
Tu eres un dels que havieu de venir a pescar al torrent de Solleric aquell dia de ses cànteres, saps de bona tinta sa pescadassa que férem per que te vaig enviar fotos; encara que amb molt de retràs, recuperaré ses fotos i feré una entrada ben aviat.

Salut!

hace 7 años por Canabuc

Pedro, gràcies també.

I no te queixis, saps que tens permís pel que vulguis a ses pesqueres del Nord i, si qualcú te diu res, el me fas arribar que també l’escatarem, jajajaja.

Ademés, de tots els que roden per aquí, ets s’únic que saps es secret i sa pared per a fer ses fotos a sa teva disposició.

Una aferrada!

hace 7 años por Canabuc

Toni, gràcies.

S’ajudant de moment es conforma amb venir a fer es peix net i escampant es sards pels gorgs d’aigua, ja veurem si més endavant també vol aguantar sa canya.

Per cert, a veure quan contau sa vostra sortida amb en Pedro, ahhhhhh i ja ho saps, te tocarà rebre un parell de clotellades per a pescar amb canyes de na «Hello Kitty» i romprer-les, jajajajajaja.

Una aferrada!

hace 7 años por Canabuc

Gràcies Xavi, a veure quan mos publiques una entrada teva i mos contes com te van ses sortides de pesca.

Salut!

hace 7 años por Canabuc

Bones sortides Lalo, peix a ca teva no en falta, estareu ben sanots! Ja es veu que es teu bergant li agrada es peix. Si està envoltat de canyes, ploms, nylon, peix, etc… segur que ben aviat sortirà amb tu. Es meu Miquel en té 4 i mig i aquest estiu ha disfrutat amb es suret. Això si, no m’ha caigut a s’aigua de miracle… si sa mare ho sapigués.. Una forta aferrada i que es teu fill s’aficioni a sa pesca, no ho dubto.
Miquel

hace 7 años por Miquel73

Tualmon sa sortida… no m’en parlis que encara tenc es puta peix entre cella i cella xD, sa sortida l’ha de contar en pere, pero mes envant, quan haguin publicat ses que hi ha pendents (2 de mes mes ses altres). Sa canya, si la comprares amb una arcadia o protako o marques d’aquestes que sa canya mes barata costa 300€, si , es de na «Hello Kity» sa meva era una Juli Divaruim de 8m, que em va costar 135€ (estava rebaixada), aixo si, no sabia quant de pes podia aixecar i aixo, ara arreglare aquesta, i me n’he comprat una de nova, (Yuki neox cantabrica) 7m, es un poc mes pesada que s’altra uns 250g, pero esta anillada i aixo, aixi podre pescar tant a pols com amb boia desde mes altura, posa que es capaç d’aixecar fins a 9kg, esta tota trençada amb reforços de carbono i a ses juntes des tramos, te doble reforç, en total uns 180€ costara, perque l’he encarregada.

A mem si a sa proxima sortida que faguem pots venir i pasam una estona.

Adeu. Salut!

hace 7 años por Hakei

Gràcies Miquel, ja ho veurem si s’aficiona, de moment és un fenomeno traginant sards amb so poalet i no li fan gens d’asunto, ni s’olor ni ses escates.

Segur que si qualque dia podem anar a pescar junts, me ferà mes content ell que una bona mola de sards dins es poal.

Salut!

hace 7 años por Canabuc

Toni, estas segur que no vàreu enrocar? jajajaja

Vaig veure una foto i va quedar ben «guapa». Sa veritat és que no en som un estudiós de’s tema de ses canyes, encara que al meu parer crec que és millor fer un esforç i mirar sempre de comprar una canya de gama alta dins ses nostres possibilitats.
Si t’hi fitxes, sumant es preu de dues mitjanceres, tens el que val una de ses «bones».
T’ho dic per experiència, si mires entrades antigues meves veuràs com va quedar una quan vaig voler treure una orada a pols, en vaig fer 10 trossos.
Salut!

hace 7 años por Canabuc

Que jornada mas productiva!!! ojala mi caña de spinning diera tales resultados…xD. salud!

hace 7 años por calamaaaar

Tuadeu Lalo, ara m’has «tocat es collons» si ho penses be, tens rao, amb ses dues mitjançeres en tenc una de bona qualitat. 135+180 so aprop de 315, afegint un poc ja tenc per una de mes bona qualitat, aixi que el que fare sera esperar a tenir mes doblers estalviats. El que m’ha fet por, es lo que has dit de que sa canya es va fer 10 bosins, quina canya tens tu? y que cañas teneis vosotros, para hacerme una idea, para que me deis consejos y esas cosas.

Em podries passar l’entrada o es link de s’entrada on sa canya se va fer bosins?

Salut!

hace 7 años por Hakei

Gracias Calamar, con paciencia y más paciencia seguro que algún dia llegan los resultados.

hace 7 años por Canabuc

Hola Hakei,

Sa canya que vaig rompre era una Kali Kunnam que vaig comprar fa uns 7 o 8 anys, he de dir que sa culpa no va ésser de sa canya, sino de s’ase que hi havia al darrera que tant si com no va voler aixeca s’orada a pols.

Hi ha una foto a sa meva primera entrada a aquest blog, cerca per mesos i al febrer 2010 hi ha s’entrada «presentación de Canabuc», crec que es sa darrera foto.

Del tema de ses canyes fa mal donar una opinió, el primer que has de pensar es com pesques i on pesques per fer-te mes o manco una idea de sa canya que necessites, després ja podràs començar a mirar el que hi ha pel mercat.

Salut!

hace 7 años por Canabuc

Lalo casi se me olvida decirte que dejes algo por los nortes para los demás. La tropa pronto deja los trastos de playa y se agarra a las cañas.
un abrazo

hace 7 años por andres

Andres o andres, me tienes o teneis despistado.
Si eres el primero, el rey de los dentols, gracias y no te preocupes que mas caña les está dando el amigo Pedro. Si eres el segundo, el rey de los erizos y defensor de los infractores, que vols que te digui?
Si los dos sois el mismo, manda huevos again!!

hace 7 años por Canabuc

Lalo lo de la a minúscula es accidental, fue por comentar desde el teléfono y juro que nada tengo que ver con el «rey de los erizos» y dudo que sea el rey de nada; mas bien como diría el mal chiste solo soy el príncipe.
Un abrazo

hace 7 años por Andrés

Hola Andres,
Me tenía despistado el nick del usuario aunque la jerga era del pescador pricipe del pulpo goloso y rey de los Lunes en Pedro Garau, jajaja.
Suerte para mañana.

hace 7 años por Canabuc

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*