Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Un vespre inesperat
por , el 24 de mayo de 2012
9 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

El primer dissabte de maig coincidia amb el dia anterior de lluna plena. A s’habitual pesquera de sempre mai hem tengut bons resultats els dies de lluna plena. Això ho teníem ben present i preparàrem sa sortida per a enredar una mica a peu de mar i desconnectar del dia a dia, sense esperar tornar a casa amb es poal ple.

Vaig arribar a puesto passades les vuit i mitja i en Joan ja m’esperava amb ses canyes ja pescant. Sense gaire presa vaig muntar els meus ormetjos, no hem de frissar quan anem a pescar, hi anem per a disfrutar, ja ens fan corre a sa feina, no? Bé, això pensava fins que vaig veure que en Joan tenia bastantes picades a totes ses seves canyes. A muntar ràpid que ara es peixos mengen!

Ben prest ja estava amb ses mateixes condicions de pesca que en Joan i ben ràpid, no feia ni tres minuts que tenia llançada sa canya, vaig tenir picada. Vàrem esperar si repetia, i així va fer, però ja era massa tard, estava enrocada. Quan tensava notava ses caparrotades des peix, i precisament no era una donzella. M’imaginava que era una bona orada i vaig tenir sa paciència de provar de deixar sa canya ben tensada uns 10 minuts i llavors, al veure que no sortia del cau, deixar-la ben destansada uns 10 minuts més. Res, al final vaig forçar i vaig rompre pel bressol a pocs centímetres de s’ham.

Bé, per ser lluna plena no estava malament es vespre, ja que poc temps després en Juan va treure un sard de 480 grs i seguien ses picades, encara que havia baixat es ritme. Va començar a ploure i ens vàrem haver de refugiar. Així i tot, vàrem seguir pescant, segur que era un núvol d’estiu, això volíem.

Ses picades varen minvar molt, però a una de ses meves canyes una altra picada ben guapa que va pujar es picarol fins en es tope i va vinclar sa canya. Aquesta vegada no vaig esperar, però es peix va escopir s’esca, la qual la vaig treure feta miques. Ja me començava a mosquetjar, tornaria un altre cop de buit a casa?

Com sempre en Juan és més optimiste que jo i me recordava que entre les dotze i la una sempre teníem picades i captures. Jo ja li deia que donava mitja hora més als peixos abans de tornar a casa, que estava rebentat de sa setmana feixuga de feina que havia passat. Als deu minuts, una tercera bona picada, vaig esperar a que repetís i aquesta vegada la vaig clavar fora del cau. Al principi no estirava gaire, però a uns 20 metres de sa vorera vaig notar fortes estirades característiques d’una peça més que kilera.

No tenia es salabre preparat i en Juan el me va atracar. Vaig anar baixant per ses penyes com podia, amb sa canya en sa mà i tirant es salabre per avall. Ben prest vaig veure es llom de sa princesa i sa punyetera cercava ses roques per intentar rompre es bressol. Vaig aixecar sa puntera de sa canya, mirant a sa preciosa lluna que ens enllumenava, i vaig fer sortir es cap de s’orada de s’aigua. Així segur que no rompia. Es salabre el vaig posar abaix d’ella i baixant sa puntera ella va quedar dins del salabre.

Quan tornava a puesto es salabre es va desmuntar. Sort que el tenia ben agafat, ja que no me fiava d’ell. Només hagués faltat aquesta. Ha estat sa nostre quarta orada de 2012 i sa meva segona. Un any bastant fluix. Hem sortit dos caps de setmana més sense sort i esperem aquest dissabte poder repetir sa pescada, mai hem de perdre sa il•lusió.

Salut a tots/es!
Miquel

Sard

Orada kilera

Orada i salabre

9 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Comentarios

Molt bona Miquel!
Es bo es saber de tú!
Noltros enguany per una cosa per un altre no hem anat molt a les orades, cualquna tenim pendent de contar, però es pics que hi hem anat hem notat que no és, ni de bon tros, com l’any passat en lo referent a captures.
Mem si entra juny i m’hos ho canvia tot!
Salut!

hace 8 años por Edu

Sa veritat és que enguany ha hagut molt de moviment per la mar i això retrassa que s’aigua agafi més temperatura. És sa meva teoria, esper que peix hi ha el de sempre. Avui, per jo, fa el dia ideal respecte a fase de lluna i d’estat de la mar, per a provar s’orada de vespre. A veure si sa teoria es confirma. Ja vos contaré… encara que agafi un bon frare!!
Una aferrada, Edu!

hace 8 años por Miquel73

¡¡¡Ueepp Miquel!!! parece que la crianza de la tropa avanza y te deja algún tiempo mas para enredar en la afición y seguir sacando esas bonitas princesas, lo del sargo provocara alguna que otra vela negra por parte de los sargueros que como sabes los quieren todos para ellos.
Tenemos pendiente una escapada, lo malo es que para mi ahora empieza la mejor época de trabajooooo…
Saludos

hace 8 años por Andrés

Hola Andrés, la tropa avanza bien y yo hago un esfuerzo quitándome más horas de sueño para poder continuar con la pesca. Lo necesito para recargar pilas. Ya vendrán tiempos mejores… El sábado cayeron dos bonitos sargos, uno superando los 3/4 kilo… Ni los fotografié, no sea que por aquí me castiguen… Espero pronto podamos compartir una jornada pesquil, que ja fa coió!
Salut!

hace 8 años por Miquel73

buena pieza enorabuena.por cierto yo vivo por la zona de cala millor y me gustaria saber si alguien pesca por aki por la zona.tengo 35 años,llevo varios años aki y la verdad es qe no e pillado gran cosa.si alguien kiere quedar un dia estupendo ya que suelo ir siempre solo y nunca veo a nadie pescando.jjjj.o se esconden o no hay mucha aficion al surfcasting por aki.enorabuena a todos por la pagina

hace 8 años por migue

Com sempre, interessant sa teva entrada Miquel! I enhorabona per tocar escata!

migue, alguien habrá, de pescadores hay por todos sitios 🙂

hace 8 años por Andreu Pere

Miquel, a n’aquestes alçades ja ningú es creu que no els tenguis ensenyades a ses orades i entren totes soles al salabre. Enhorabona i a per sa quinta si no l’has treta ja!!

hace 8 años por PERE74

Pere, sa quinta es resisteix, com la champions al Barça… Varen caure dos sards ben guapos a sa darrera, me varen donar records per a tu, en Pere64, en canabuc, n’Andrés i per n’Edu, que ha avorrit s’arena… Enguany és molt més fluix que l’any passat, pot ser he perdut facultats o sa sort. Avui dissabte l’agafo lliure, he de descansar una mica… Una abarçada!
Miquel

hace 8 años por Miquel73

Miquel, això és ficar es dit dins s’ull a tots els pescadors de roca!!!! Després no te queixis si reps una «colleja» jajaja!!!
Jo aquest mes passat he estat com en Villa i m’ha tocat fisio per poder anar a s’Eurocopa ara per juny. Per sort, en del Bosque m’ha convocat aquesta darrera setmana fins a principis de juliol, així que he començat es compte enrere.
Descansa Tito.

hace 8 años por PERE74

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*