Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Orada sorpresa
por , el 26 de abril de 2012
3 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Enguany no li acabam de trobar sa mida a ses orades. Es gener en vàrem treure dues dos dissabtes diferents i fins dissabte passat no agafàrem sa tercera de s’any 2012. Moltíssims factors influeixen a sa pesca, però l’any passat ja en teníem més per comptar. No se si enguany no és tant bo o si ha coincidit que els dissabtes de l’any passat hi havia millors condicions de pesca de les que ens trobam enguany, que realment és així.

Sigui el que sigui, aquest dissabte la mar estava un poc remoguda ja que es ponent i mestral de sa setmana havia deixat es fons remogut. Hi havia un poc de mar vella, però al manco no feia vent i es podia pescar amb comoditat. Veient el fons mig remogut apuntàvem a una jornada de sards o qualque llop, però ens vàrem errar una mica.

Després de que el Madrid ens fregàs pels nasos que tenen sa lliga guanyada, enhorabona als blancs pescadors, vàrem muntar canyes a tope per a pescar unes quatre horetes. Una de ses canyes de’n Juan la llançarem a uns 30 metres de sa vorera, amb un petit plom i un invent del que això escriu, sempre intentam “innovar” una mica, així ens entretenim més. La resta de canyes llançades als llocs estratègics on hem fet bones captures.

De ben prest vàrem tenir picades a ses canyes d’enfora. Al final va sortir una variada ben guapa, que va tirar sa canya enterra, tenia fam s’animal. Ses meves canyes ni es movien. Més tard, en Juan va treure sa seva segona variada, també ben guapa, i jo que ja començava a mosquetjar-me. En Juan no tenia sa variada desempescada quan sa canyeta d’aprop va marcar picada. No la vaig agafar, ja que en Juan estava ocupat, això no es fa als companys de pesca, com que repetia, li vaig dir que deixàs sa variada, que s’enrocaria.

Tot d’una va agafar sa canya i va dir que hi havia peix, pareixia un sardet, però quan tenia es peix gairebé davall dels peus, va començar a pegar unes bones embastides. Jo tenia es salabre preparat per es sard que al final va ser una bona princesa. Havia pegat a s’invent nou amb una canyeta que no fa ni dos metres!

Ses meves canyes inmòvils. Mentre jo feia fotos, una altra picada enorme que va lluitar una estona en Juan però que es va enrocar a mig camí. Pareixia una altra bona peça, però va rompre. Tot d’una vaig treure ses meves canyes per a muntar s’invent i sorpresa meva que tenia es bressol xapat a s’altura de s’ham a ses dues canyes. Quant de temps feia que tenia ses canyes sense pescar? Supòs que va ser un congre, morena o pop, però ni va fer picada, sols va pujar uns centímetres s’avisador. Això me passa per a no revisar periòdicament s’esca.

Al final jo vaig tornar a casa amb ses mans buides, però amb s’alegria de que havíem tornat a treure una orada, sa tercera de s’any. Segons s’experiència de l’any passat, ara venen ses millors setmanes. A veure si no es repeteixen els temporals i sa cosa s’anima, que falta fa.

Salut a tots/es!

Miquel

Orada i tisores

Dins el gambaner

3 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Comentarios

Molt bona Miquel, segur que això serà el començament. Jo esper aquest mes que ve, agafar sa primera d’enguany per què per una cosa o s’altra he tocat ben poc ses canyes aquesta temporada. Pel que veig està sent molt magre fins ara, així que tampoc m’he perdut res, però a mi se me tirarà el temps al damunt i després no hi podré anar.
Una abraçada.

hace 8 años por PERE74

Hola Miquel, alegra ver alguna dorada, por nuestra parte este año la cosa va muy «magra», entre otras cosas por que los chavales se han propuesto hacer algo grande, se han olvidado de las doradas y las playas y andan por las rocas como las cabras.
Las variaciones en la pesca son las que hacen que nunca te aburras, aunque a veces nos confiemos demasiado y estemos pescando en falso.
Otra gran verdad es que nunca encontramos el mar como lo desearíamos, bueno Pedro si pero se le rompe la alternadora, jajaj, es la frustración de tener la pesca como pasatiempo,» el que invento el trabajo y las obligaciones no conocía la pesca».
Un abrazo y espero que la tropa te de algún respiro esta primavera.

hace 8 años por Andrés

Gràcies! Pere, pel que he intuït de per aquí ben prest estaràs tan liat com jo. Amb dos sa cosa canvia, bastant, no és que no te deixin, és que ni tendràs ganes d’anar a pescar. Això si, no ho canvio per res del món. Enhorabona i aprofita ara per pescar, bergant!
Hola Andrés, miedo me da Edu y compañía… me imagino que estarán buscando… Ni haciendo puente he podido ir a pescar, el mar está tremendo por el sur y ya he perdido la cuenta de los días que ni he podido salir. Prefiero hacer un bolo que no poder salir!! La tropa está a tope, no tanto sus padres que van detrás de ellos todo el día, aunque nunca perdemos las ganas de pescar. Al mayor ya lo entretengo con el suret!
Salut!

hace 8 años por Miquel73

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*