Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Més val tard que mai
por , el 19 de febrero de 2012
3 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Bones, aquesta sortida va ser un 15 d’octubre de l’any passat i, supòs que per raons d»anar ben enfeinat, no vaig pensar a publicar. Aquí les vos adjunt, ara que fa uns dies que no veig noves entrades per aquí.

Orada programada

Dues setmanes sense agafar canyes, l’anterior es cansament me va superar i necessitava descansar ja que duia son enrera. Aquest dissabte passat el tenia en es cap des de que va començar sa setmana.

S’objectiu era superar sa setmana laboral i fer dissabte vespre el que més m’agrada, pescar.
Es dia no podia pintar millor. La mar ben plana, sense vent i amb s’aigua ben neta i transparent. Són ses condicions que més m’agraden per s’orada, basades en la meva particular experiència. L’únic inconvenient era la lluna, havia estat plena cinc dies abans. M’agrada més sa creixent o amb lluna nova, també basat en els meus resultats. Convé anotar els detalls de cada sortida.

Després de sopar arribava en es lloc de sempre. En Juan ja m’esperava amb ses canyes ja pescant, com es nota que ja té els fills ben grans… No havia ni muntat sa meva primera canya i sa canya de’n Juan comença a treure fil. És una bona peça, però escup s’esca passats uns segons. Comencen els nirvis… Passats deu minuts es repeteix sa jugada, a sa mateixa canya. Aquesta vegada hi ha més sort i després d’una recollida irregular, es peix cercava fons i es volia enrocar, vaig aconseguir treure amb es salabre un anfòs d’uns tres quarts de kg, besada pels morros i cap a s’aigua!

Quan ja tenia ses meves pescant, sa mateixa canya d’en Juan va repetir picada i va fer sonar es rodet per tercera vegada. Era una molt bona peça, però malauradament aquí s’acaba, va escopir s’esca… Hauré de comprar uns bons hams gamakatsu a n’en Juan…

A partir d’aquí, el que ja ens esperàvem, unes dues hores sense activitat i recordant que a partir de les 12:00 aprox. i fins a les 01:30 començava de nou l’activitat. I així va ser. Els peixos no ens varen sorprendre i varen començar ses picades, poques, però al manco ens mantenien desperts. Varen sortir dues vaques, una escórpora, un sard de mida… no, no anàvem de roquer, però a vegades ens passa en aquest fons rocós que habitualment pescam.

Passades la una del vespre, mentre en Juan replegava una caña, s’avisador de la meva canya va marcar una forta picada. No era un peix, era en Juan que havia llançat damunt el meu fil. Bé, tampoc és així… Com que es meu fil va quedar destensat, vaig decidir replegar una mica per a tensar i evitar enrocar. Quan vaig tensar vaig notar una forta estirada i va començar una lluita interessant. Pareixia una peça més grossa, era una orada d’un Kg pesat amb molta mala llet.

Dos comentaris. No vos ha passat que hi ha dies que ses picades són fortíssimes i que d’altres ni vos enterau? I que en una mateixa zona de pesca es peix respecte els horaris (pareix que segueix una programació) i sempre pega a ses mateixes hores? A nosaltres si… misteris de sa pesca…

Disculpau lo borroses que han sortit ses fotos…

Salut a tots/es!

Miquel

Dorada

Dorada amb les vaques

3 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Comentarios

Molt bona Miquel!! Ses orades i tu esteis molt ben avingudes! A mi és un peix que se me resisteix bastant, ne agafada una mai i ja en tenc ganes de agafarne un altre!!
L’únic peix de dimensions que m’ha picat i no ha fet massa renou va esser una anfos blanc de 1,5k , tots els altres s’han comportat com a campionsss jjejeje, a excepcio de les molleres, n’he agafades 2 de grosses 1,8 i 2k i són talment un pop, ni se bateguen!!
Salud i peixxxxxxxxxxx

hace 8 años por Toni

Hola Miquel, como siempre un placer leer tus entradas y ver lo observador que eres en tus salidas. Los horarios de los peces son bastantes conocidos, nosotros teníamos la famosa «hora de la variada», ¡¡espera, espera que ahora pasa la variada!!, siempre era a la hora de irnos.
Igualmente los mayores bolos siempre han sido con luna llena, tal vea es que nuestros horarios no conciencian con los de los peces, hay quien le gusta mas pescar con luna llena.
Se que alguno dirá que se me va la olla pero tiendo a comparar el comportamiento de los animales marinos con los terrestres e imaginar a las doradas como un rebaño con sus territorios donde comer y descansar. Salen del encueve van pasturando y vuelven al punto de partida a descansar. No te parece que algo así justificaría horarios y puntos concretos donde encontrarlas en repetidas ocasiones.
Espero que la tropa te deje algún respiro para salir a pescar.
Un abrazo

hace 8 años por Andrés

Bones Toni, no serà per tant… agafam orades, però també frares… i molts! Aquests si que tenen una picada rara… ni es mou sa canya… jajaja

Andrés, otro placer leer tus comentarios. Pienso igual que tu y, de hecho, lo he ido observando a lo largo de los años. Recuerdo una noche pescando en playa con cuatro cañas caladas. En menos de un minuto picada en las cuatro cañas, primero a la situada a la derecha y por último a la de más a la izquierda. Al cabo de una o dos horas se repitió, pero con orden de cañas invertido. Primero entró el pescado a la playa y luego salió.
Las salidas son siempre nocturnas, cuando la tropa ya está cenada y en cama. Ahora son unos años de quitarnos horas de sueño para poder disfrutar de la pesca. Un abrazo.
Salut!
Miquel

hace 8 años por Miquel73

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*