Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Cría primos, que te mojarán la oreja
por , el 10 de febrero de 2012
15 Comentarios | Salidas, Sargos | twitter twitter

Aquesta sortida que vaig a contar la vàrem fer a començament d’any, en concret el 7 de Gener. Era dissabte, els reis mos havien deixat molta mar de nord però sense el vent que havia bufat els dies anteriors, el meu cosí Manolo i jo parlarem de fer un dia de pesca a sa costa nord, aquesta vegada i per canviar un poc, vàrem partir cap a Formentor com a dos al.lots contents. Teniem ganes de baixar a una de ses pesqueres mítiques de Mallorca però en esser-hi no vàrem tenir moltes ganes de davallar, feia uns dies que per aquells indrets hi havia perdut sa vida un pescador.

Sense sebre ben cert cap on anavem, posarem “es colomer” al punt de mira i començarem a baixar per dins un comellar amb sa idea d’anar cap a una punta que verem, quan hi vàrem arribar ja no era una punta, era un penyassegat sense cap possibilitat de pescar. Es plan B va ésser seguir davallant per dins una torrentera amb sa remor de la mar cada vegada més aprop, quan ja feia casi bé una hora que caminavem vàrem arribar a peu d’aigua, no varem triar gaire ja que haviem pegat de cap a dins una pesquera que tenia molt bona pinta.

Baixada a Formentor

Començarem amb el grumeix i a preparar tots els ormetjos, jo com sempre amb més tecnicismes: que si ara cullerada, ara no que va una ona grossa, ara si, que si al baix tant de plom, que si vius amb el baix que hi ha molta fondaria, etc En canvi, es cossí un poc a sa seva bolla, com diu ell “anant a ne’s mac”: un parell de cullarades de grumeix, es baix de sempre, un suro gros i gamba cap a s’aigua. Jo encara no sabia de que anava i ell ja havia tret mitja dotzena de peixos de bon tamany, pareixia que sa davallada no havia estat per res, haviem topat es peix amb gana i pel que pareixia ben enganat!!.

Abans de mullar es suro, vaig fer una foto al caramull de’s bergant que m’acompanyava, havia partit amb molta avantatge:

Quirófano del doctor Manolo

Vaig estar una bona estona a treure es primer peix, en pocs minuts vaig obrir es compte d’oblades i mentres tant d’altres anaven fent aportacions al de cànteres i sards. Aprofitava quan es meu soci operava es seus per mirar d’enganar-ne qualcun de més gros, però no hi havia manera, pareixia que esperaven se seves gambes. Poc a poc me vaig anar recuperant, però es company seguia a sa seva, vaig passar un guster de veurer-lo treure peces (però n’hagués passat més de fer-ho jo), no els donava opció, en vaig veure més d’un que rebotava per ses roques de sa estirada que els hi donava en sortir de s’aigua…..

Un suec amb una càntera

Vàrem perdre un parell de peixos bastant grossets, sobretot una càntera que vaig tenir fora de s’aigua però que va rompre ja pujant cap a ses roques; altres no vàren arribar a sortir de s’aigua, però estiraven amb molta força. Manco ses oblades, vàrem amollar bastant de sards i cantares que feien sa mida i que no venien engolits, sense voler bravetjar de més, vos diré que pareixia que eren “llaveros” si els comparavem amb els que ja teniem dins es gorg.
Era casi es migdia, encara no haviem berenat i vàrem decidir fer una aturadeta per omplir sa panxa i comentar ses millors jugades, estavem contents per que, de moment, sa davallada de cabra que haviem fet al matí valia molt la pena. En tornar sa cosa s’havia refredat, ja casi no hi havia activitat i no n’enganarem molts més. Ferem es peix net, arreplegarem es campament i arrancarem cap amunt, encara quedava una bona tirada fins al cotxe.

Peix amb Taronja

Com podeu veure sa foto següent, sa canya groga va donar una bona pallissa a sa verda, però això no quedarà així, promés queda!!!.

Sa groga guanya per goletjada!

Salut per a tots!!

15 Comentarios | Salidas, Sargos | twitter twitter

Comentarios

Laaaloooo!!!, que no se te puede decir nada y aunque yo ya no este para esos trotes, tampoco es cuestión de ir restregandolo por los morros. No, ahora en serio, muy buena entrada y mis mas cordiales felicitaciones tanto a tí como a Manolo, Ah.. y veo que el zoom sigue funcionando.
P.D. Ahora espero la llamada de Andrés para pedirme qué donde hicisteis la pescata y en unos meses EN TERRITORIO HOSTIL II. Salut i una farradota ben forta.

hace 8 años por PEDRO64

Buena entrada Canabuc! Enhorabuena por la pescata y gracias por entretenerte en contarla tan bien.

Andrés me ha dicho que falta una foto, pero no la encuentro en la entrada. Envíamela al correo (o a Ándrés)si tienes algún problema para ponerla tu mismo.

Salut!

hace 8 años por Edu

Arreglat lo de sa foto que faltaba!

hace 8 años por Edu

Molt bona Lalo, supòs que li feres pujar es peix a ell!!! Amb aquest no hi tornis a pescar jajaja!!!
Salut!

hace 8 años por PERE74

Edu, mil gracias por tu soporte tecnico, menudo usuario torpe os he salido.
Pedro y Andres, si quereis yo os llevo a esta pesquera y de paso voy encargando oxigeno para todos a hidrocarburos….. La subidita se las trae.
Pere, quan va darrera ses cegues pels comellars puja com una moto, venguent de pescar ja es una altra cosa. En tornar-hi haurem de llogar un sherpa

hace 8 años por Canabuc

a ver quien es el crack de salir con una foto pescando en la nieve seria increible jajja aun tengo el impacto blanco en mi cabeza un abrazo a todos enhorabuena por la pagina y por las pescatas viva mallorca!

hace 8 años por nico

Lalo gracias por esta esplendida entrada que demuestra un par de cosas, una seria que Mallorca sin ser el Cantábrico también tiene grandes posibilidades para el sargo a boya. Eso si son solo para arriesgados y valientes.
También es cierto que como tu cada vez voy tardando mas en poner el langostino en el agua cosa que aprovechan bien los novatos para sacar los primeros que siempre son los mas gordos, jajajaj..Tengo fotos del «Sueco» pescando que no sabe bi el que se las hicieron, cosas de espías, por cierto Pedro tranquilo que por esa zona no nos verán al menos juntos, jajajaj a no ser que entremos por mar.
El lunes estuve por los territorios del Norte ya la contare que cuesta encontrar un hueco. Nico si que hay alguna salida con nieve y como no podía ser de otra manera es del malvado solleric.
Salud y paciencia

hace 8 años por Andrés

Batualmón amb es de Consell, arrasen por on van! jajaja. A veure quan puc anar a fer una escapada a suro, que fa moooolt que no hi vaig seriosament 🙂

Salut!

hace 8 años por Andreu Pere

Andres,

El espía me llamó para decirme que estaba viendo pescar a mi primo, pero el puñetero no me dijo que le estaba haciendo un reportaje para el estado mayor; hqjdrs con el fotógrafo!!!

Andreu Pere, si vols venir de «sherpa» quedes convidat, ja, ja, ja.

Una aferrada!

hace 8 años por Canabuc

Felicidades por la enorme pescada 😉
Debisteis disfrutar de lo lindo.

Un saludo 😉

hace 8 años por Pepemix

buena pescada si señores

hace 8 años por anselmo

Hola. Estamos haciendo un documental de pesca desde costa en Mallorca y nos gustaría hablar contigo para una posible colaboración. Por favor si estás interesado déjanos un comentario. y nos pondremos en contacto contigo.

hace 8 años por Miguel Seguí

Hola Miquel, veig que ja vos han contestat altres pescadors d’aquest blog, si necessitau alguna cosa meva podeu escriure al email canabuc@gmail.com

Salut!

hace 8 años por Canabuc

Pel que veig això de sa fama ha pegat fort!!! no m’ho esperava de tú Lalo. Si necessitau res me podeu escriure a entradasfinalchampionsmadridbarça@meparto.com
en tenc un cremull i jo tenc feines aquest dia.
ja direu coses.

hace 8 años por PERE74

Si dimecres els alemanys no mos haguessin ficat ses aspirines dins es cul, encara no m’hauria aturat de donar branca…….
Si vols venir ho pots fer, perÒ abans has de passar per maquillatge que has de quedar guapo.
Salut pescador de patera

hace 8 años por Canabuc

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*