Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Un dissabte redó
por , el 12 de abril de 2011
9 Comentarios | Capturas, Doradas, Lubinas | twitter twitter

Eren ja més de cinc sortides sense el premi desitjat d’una bona peça. A més, sa setmana anterior tenia altres deures per casa i no vaig poder sortir a pescar. Aquest dissabte era el dia de tornar a provar-ho, sempre hem d’insistir-hi. Amb una pesquera rabiosa havia quedat amb es meu amic Juan per fer part des vespre temptant els peixos. S’horabaixa feia comptes anar a sa platja amb sa família per a que es fillet jugués una bona estona.

Es migdia, després de dinar, me vaig plantejar dues opcions: fer una bona becada o partir ja cap a sa platja amb la idea que després es juntaria la resta de família. Vaig deixar a sa família fent sa seva becada i a les tres i mitja ja estava a s’arena.

Feia temps que no anava a sa platja a pescar amb es sol ben alt. Es diu que a ses orades els hi agrada es sol ben alt i aquesta era sa finalitat. A les quatre menys deu minuts ja tenia sa canya pescant. Feia un bon sol, un poc de vent de ponent i la mar estava una mica remoguda amb color xocolata (amb restes de posidònia de temporals passats) fins uns 50 metres endins. M’agradaven aquestes condicions, excepte la darrera que no m’ha donat bons resultats amb s’orada.

Passada mitja hora ja tenia un sard en es poal, però d’una mida no gaire destacable, encara que superàs per un bon tros sa mida mínima. Ni tan sols li vaig fer foto, no era el que cercava. Aprofitava per caminar una mica i anava de banda a banda de sa platja, però mai perdent de vista sa canya. En un moment que estava mirant de lateral sa canya, una picada ben forta. Vaig corre cap a ella i en arribar vaig apreciar que hi havia peix allà darrera… i una bona peça. Vaig haver de jugar una mica amb es fre des rodet ja que estirava moltíssim. Miquel, una bona orada, vaig pensar. Després va deixar d’estirar i pareixia que l’havia perduda, però venia nedant cap a sa vorera. Que estrany, vaig pensar. Quan estava a una vintena de metres va començar a estirar més, però no va ser fins a tres metres de sa vorera quan vaig haver de jugar més amb ella. No li podia veure es llom ja que s’aigua estava ben marró. Vaig esperar una petita ona i amb un cop de canell la vaig tenir en els peus. Però no era ella, era ELL. Un senyor llop de 2’5 Kg pesats. Vos podeu imaginar els bots que vaig pegar. Més tard va arribar sa família i vàrem jugar una estona,sa pesca va quedar a segon pla i, de fet, els peixos ni varen fer menció.

A les set i mitja deixava sa platja i anava a casa. Tenia una horeta abans de tornar a partir a pescar, en Juan m’esperava. Sa veritat és que si no fos perquè havia quedat amb ell pot ser hagués quedat a descansar a casa. A les vuit i mitja passades me trobava amb en Juan al lloc de sempre i a les nou passades començava a pescar. Passat un temps va arribar en Pedro, un altre company de pesca habitual d’aquella zona. Com més serem més riurem…

Sa cosa era ben magre. Sense picades. Pensava més amb es llop que amb es peix que podria picar a sa canya que tenia llançada. Vaig provar a llançar a diferents bandes ja que no hi havia activitat en es fons. Passades les onze del vespre vaig decidir llançar una canya a un lloc on els sards grossos m’havien donat bones alegries altres jornades. Quan feia una horeta que estava llançada sa canya, aquesta va marcar una picada, però no molt forta. En agafar sa canya vaig veure que era un peix considerable. Vaig cridar a n’en Pedro per a que m’ajudàs amb es salabre (sant salabre!!) i després d’uns moments d’intriga amb s’animal que no volia entrar en ell, per fi tenia dins es poal una orada de 1,5Kg.

Tot d’una vaig tornar a escar i llançar sa canya al mateix lloc. Una vegada ja vaig fer un “doblete” d’orades al mateix lloc. Tenia es presentiment de que n’agafaria una altra. Passada una altra hora es repetia sa picada, però aquesta vegada va ser molt forta. Vàrem corre cap a sa canya i tot d’una vaig notar es peix, però s’havia enrocat. Vaig decidir deixar sa canya ben tensada, per si així sortia del forat. La vaig tenir uns 10 minuts. Paciència de pescador… Encara estava enrocada i vaig decidir destensar sa canya, per si es peix es confiava i sortia del forat. 10 minuts més d’espera… Encara pareixia enrocada, però no, ja era defora. Vaig començar a cobrar es peix, pareixia més gros que el d’abans. Gràcies a s’art de’n Pedro amb es salabre, ja tenia dues orades en es poal, i germanes, una altra de 1,5 Kg.

Sense temps a perdre vaig tornar a escar i llançar. Ja eren les 12:30 aprox. i a la una una altra picada, molt suau. Me pensava que tornava a estar enrocada, però no, era un tros d’animal enorme que doblegava sa shimano com mai havia experimentat. Vaig cobrar uns 50 metres de fil, com a màxim. Jugava amb es fre des rodet, però no tenia moltes opcions amb un fons tant rocós. Després de cinc minuts jugant amb ell va xapar es bresol. Per s’altura on ho va fer segur que es va xapar amb ses dents. Supòs que tenia s’ham engolit i amb els queixals i ses dents va xapar els fluorocarbono del 0,24 mm. Pot ser amb el del 0,30mm habitual no m’hagués passat, però se me va acabar es rodet sa jornada anterior. Va ser un dia per a recordar, un dissabte rodó. Salut a tots! I gràcies a n’en Pedro i en Juan que m’ajudaren a treure de s’aigua aquestes dues princeses.

Miquel

Sa canya preparada

Es llop en sortir

 

Ses princeses en sortir

 

Tot junt!

 

9 Comentarios | Capturas, Doradas, Lubinas | twitter twitter

Comentarios

Molt bona Miquel! Ben contada.
Me teniu envejos amb els llops, fa estona que no en veig cap.
Se nota que arribat la primavera. Quina quantitat de pescades!
Demà un altre, estau atents!

hace 9 años por Edu

Quina bona pescada miquel ! enhorabona !!
fa temps que vull treure una orada o un llop com akests, pero no he tengut sort.. encara.. a mes que sa feina em deixa poc temps lliure.
Et volia fer una pregunta si no es molt demanar, quina esca empleares pel llop? y per ses orades ?
Enhorabona, saludos!!

hace 9 años por Guille mestral

enhorabona crak!

hace 9 años por Nico

Molt bona pescada, ja feie tens que no entrava an aquesta pagina per culpa de sa puta feina que no ma deixa tens ni per anar a pesca, esper que se compongui. Veig que sou tan bon pescadors com au estat sempre. Meam si aquesta primavera aia alguna oradeta que vengui per sur de s´illa y li pugui veure ses escatas. Salut y bona pesca companys.

hace 9 años por Tomeu mino

Molt bona aquesta pescada!!! Jo ja fa dues setmanas que torn sense res!!! Aveure si akesta toc escata!! Vos volia fer una consulta! Dissabte passat vaig anar a sa platja de Alcudi a pesca i vaig veure un cartell que posava prohibit pesca! Ja se que si ha banyistes no si pot estar, pero clar quan jo mi vaig posar no n’hi havia cap encara! Avegades tambe he anat per Icona o pes Es Capellans, voltros sabeu si per alla tambe hi ha aquests cartells? Gracias i bona pesca a tots.

Per cert aviat voreu sa meva primera historia de pesca relatada directament per voltros, ja le enviada i esper que la posin aviadet.

Saluts

hace 9 años por cati

Hola Miquel, enhorabuena por tan espectacular jornada de pesca y por la entrada. Cada vez son mas grandes tus lubinas y mis envidias por ello, se ve que le has encontrado el sitio y la forma de hacerte con ellas. La pesca de la lubina es una asignatura pendiente en este blog y es de las mas bonitas y difíciles. Las princesas posando solas se ven grandes pero al lado de la «pieza» parecen dos esparrais.
Un abrazo

hace 9 años por Andrés

Bona sortida Miquel, segueix així, bones orades i bons llobarros però els sards ni mirar-los, si n’agafes cap ja ho saps, de cop cap a s’aigua, que això de pescarlos quan va de passeig per ses platjes no està gens bé!!

Enhorabona i gràcies per aquesta història.

hace 9 años por Canabuc

Enhorabona Miquel, quina pescadassa!!!!
Ja ens agradaria poder repartir el peix en cada una de ses sortides i no fer cap pola però amb una d’aquestes es recupera tota s’alegria.(Esper que ens passi a sa champions i a sa copa).
Has notat diferències utilitzant es fluorocarbono es vespres o un monofilament normal? Es que sempre he pensat que es vespre «todos los gatos son pardos» i per ventura val més assegurar amb un fil que aguanta més.
Una abraçada catalanetxo!!!

hace 9 años por PERE74

Gràcies a tots per ses felicitacions. Una pescada d’aquestes compensa un bon seguit de frares o zeros, que supòs el que m’espera ara… Esper veure aviat pescades vostres, que les disfrut tant com ses meves, menys a sa taula, es clar. Andrés, disfruto más con la pelea de una dorada, pero el sacar una lubina, con lo esquivas que son, me llena un montón. Pere, en es bresol sempre uso fluorocarbono y, de fet, som més de pesca nocturna, és una mania que tenc. Vaig pescar amb un 0,24 ja que el 0,30 el vaig acabar, però sol pescar amb aquest darrer. Si pogués rectificar sa pescada encara seria més bona ja que sa peça que vaig perdre estirava com mai. Si vols alegries, millor dedica’t a fer els sards ja que se te dóna millor que els títols al teu equip, jajaja. Una aferrada solleric!

hace 9 años por Miquel73

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*