Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Una de sards i panades
por , el 29 de marzo de 2011
8 Comentarios | Capturas, General, Salidas, Sargos | twitter twitter

A mitjans de Febrer vaig fer una surtida d’aquelles que per aquest blog tenen batiades com a “sortides express”. Aquell dia no estava previst sortir a pescar, cap al migdia tenia cita amb un perit d’una assegurança per a resoldre diferencies de criteri típiques d’una fregada entre cotxes, el que havia d’esser una història d’estira i afluixa amb so ganivet entre ses dents es va resoldre en 10 minuts i casi fòra cap discusió, coneguent com funciona aquesta gent, segur que havia quedat per anar a dinar i no volia arribar tard……

No havia pujat al cotxe quan me sonà es mòbil, “mumare llamando”: – he fet una llauna de panades i encara son calentes, que en vols dinar? ….. Qui podia rebutjar una oferta com aquesta de sa millor cuinera del món? Des d’aquí, encara que per ventura mai ho llegiràs, moltes gràcies mumareta!!!!.

A les tres ja estava de camí cap a la mar, grumeix, canya, ormetjos i dues panades que feien una oloreta que embatumava tot es cotxe. Ni tan sols vaig mirar quina mar podia trobar, només pensava en dinar assegut damunt ses roques i mirar de fer un parell de calades fins a sa posta de sol.

En arribar sa cosa estava bastant aturada, de tant en tant arribaven ones de mar vella que al manco embullaven una mica s’aigua i me donaven una petita opció per mirar de fer entrar qualque sard. Al final, sa gana me va fer cercar un pesquera ben aprop de’s cotxe on hi hagués una mica de sabonera, no podia badar molt, entre una cosa i s’altra, només me quedaven dues horetes de sol. Aquesta vegada vaig canviar sa tàctica de grumeix i la vaig fer de la següent manera: per cada mossegada de panada dues cullerades de grumeix cap a dins sa pesquera, aquí teniu un primer pla de com ho feia:

Pesquera de ses panades

Encara duia miques pels morros quan ja tenia es suret dins s’aigua, al començament no hi havia ni toc, crec que vaig pescar mitja hora amb sa mateixa gamba fins que la vaig canviar d’aborrida. Al mateix temps vaig anar grumetjant un altre forat que tenia a la dreta, no gaire lluny com a segona opció. Poc a poc començaven a llevar-me s’esca amb precisió de cirugià, estava clar que no se fiaven gaire i anaven molt vius per que no els hi enganxàs els morros. Amb sa baixada des sol vaig tenir sa pesquera dins s’ombra i sa cosa va canviar de cop, vàren començar a sortir alguns que no feren sa mida i després dos bastant “guapos” que ja vaig guardar.

Pesquera de reserva

Amb sa cosa animada, no vaig arribar a anar a s’altra pesquera, vaig seguir pescant dins sa mateixa del començament que, amb es sol post, me va donar quatre bons sards més que vàren completar sa mitja dotzena que me’n vaig dur cap a ca nostra.

Pesquera amb posta de sol

Aquí teniu sa pescada final, amb el més gros damunt es poal de’s grumeix; record que tots ja estaven ben grassos i plens d’ous:

Fins sa pròxima i salut per a tots!!!

8 Comentarios | Capturas, General, Salidas, Sargos | twitter twitter

Comentarios

Lalo, ¿me permites que te llame así?, de verdad, enhorabuena por esta hermosa pescata, aunque no hubiera suficiente «sabonera»,ja,ja. No, en serio, viendo esto me pongo a pensar qué cuanto tengo por aprender todavía. Nada, lo dicho, que muy bién y a seguir así. Por cierto y las canteras ¿para cuando?.
Salut y una aferrada.

hace 9 años por PEDRO64

Andrés, aunque ayer decidieras ir a ponerme los «cuernos» pasado el tunel, ja,ja,!!! Que qué tal, como fue?. A la vista de la entrada de Canabuc te diré, que otra vez elijas bien a los que van a salir en los reportajes televisivos, con lo cual yo me quedo excluído. Además, lo mas importante: QUE EN LUGAR DE BOCATA DE SOBRASADA, HAY QUE LLEVAR PANADES,ja,ja,ja,!!!. Salut per a tots.

hace 9 años por PEDRO64

Pedro, es tema de sa sabonera i es fairy el deixam aparcat que si no, això se colapsa!!!
Lalo, es grumeig, espès com a mi m’agrada i ses panades calentes mamonassoooooo!!!…. que la donares a provar a una orada amb aquesta mossegadota!!!
Bona pescada.

hace 9 años por PERE74

Pedro64, no hi ha cap problema, és el diminutiu de’s meu nom i pel que me coneix tothom. El nom d’usuari és el mal-nom de ca meva, tú que ets un home de poble ja saps con funciona això, som de Ca Na Buc i ben orgullós que n’estic!!!

Pel tema de la sabonera tenc un «truco del almendruco» que no puc explicar a n’aquest blog, hi ha molta «roba estesa» i és fàcil que el copiin. Només una pista: dins sa motxilla sempre hi duc una botelleta de Fairy de litro, el demés ja t’ho pots imaginar,ja,ja,ja……

Una aferrada

hace 9 años por Canabuc

Pere, hem escrit al mateix temps es tema de’s Fairy, pareix que estan sincronitzats……

No sé si vaig passar més gust de ses panades o de’s sards, va ésser un bon capvespre per «desconectar»…..

Salut

hace 9 años por Canabuc

No se que me fa mes gola, si les panades o els sards. 😀
Molt bona s’histori i ben contada!!
salut

hace 9 años por Edu

Lo prometido es deuda, ¡¡¡hasta que se cumple!!!, Lalo gracias por la entrada y aunque la pescata sea de febrero gusta ver sargos tan rollizos y «empanados».
Los del Fairy nos van a llamar, no quiero ni imaginar que algún despistado lo ponga en practica y le funcione, nos lo venderán a precio de Fxr.jajajajaj
Pedro, que va a pensar la tropa que es esto de salir a pescar. XXXDDD jajajajaja
Saludos

hace 9 años por Andrés

q buena pescada todos gordotes no?? jejej lo q tiene muy buena pinta es el brumeig un abrazo y aseguir asi

hace 9 años por Nico

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*