Envía una historia Webcams Perdederos Contacta Más .
Acceder
Registrarse
Recordar contraseña
Pescando en Mallorca
Enratxat
por , el 7 de febrero de 2011
15 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Després de s’èxit del mes passat i de dos caps de setmana sense anar a pescar, dissabte passat, dia 5 de febrer, vaig tornar a temptar ses orades. Es repetien ses mateixes condicions del dia que en vàrem agafar tres: la mar aferrada i lluna creixent. A sa meva dona li vaig dir, avui és dia d’orada. De fet, sempre li dic, però ara ja me comença a fer més cas, en vistes dels resultats.

A les vuit vaig començar a pescar i res de res, ni sa més mínima picada. Pensava que es meu company de pesca, en Juan, vendria a pescar, però no compareixia. Ja començava a estar avorrit i pensava més amb es partit que començava a les deu, en obert. Al veure que en Juan no venia vaig decidir, per si de cas, baixar es salabre fins a sa pedra que s’aigua ja beneeix. I això me va salvar es dia.

A les nou vaig decidir treure sa canya per a revisar s’esca. Estava perfecte, però vaig canviar-la per una de més fresca. Vaig llançar al mateix lloc de sempre, ben fort. Ja havia tengut experiències curioses amb es peix. A llocs determinats tenir picades sempre a ses mateixes hores. A les nou i mitja, hora en que vaig agafar sa primera orada tres setmanes abans, vaig començar a estar més pendent de sa canya.

I es va repetir. Es picarol es va moure una mica i vaig agafar sa canya tot d’una quan es repeteix s’estirada. Tenso una mica i pareix que està enrocat, però veig que es peu ve. Pareix que he enganxat qualque corda o qualque pop, però no. Qui hi ha darrera comença a estirar i doblega sa canya com mai he experimentat. Fins i tot pareix que ha de rompre.

Me comencen a tremolar ses cames i començo a baixar per ses pedres fins allà on tenc es salabre.
Els moments en que es peix no estira aprofit per a replegar uns metres. No puc donar-li fil ja que el fons és molt rocós i, per tant, pos a prova es bresol del 0,30mm. Apuro gairebé al màxim, no tenc moltes més opcions. El que faig és aguantar es peix i no replegar, però mantenir sempre es fil ben tensat, per a cansar-lo una mica.
En un moment començo a sentir ses esquitxades des peix i el veig a uns deu metres. És molt gros i sembla una orada. Aquest moment és tot un dubte… me romprà? La intent dur cap a jo i quan la tenc abaix de sa pedra, agaf sa canya amb sa mà esquerra, es salabre amb sa dreta i estir sa canya cap a jo, per a atracar es peix. A sa primera ja la tenc dins es salabre. Vaig pegar un bon crit de felicitat!

Quan bot dins el port veig a dos companys de pesca, que provaven els espets a uns 200 metres de jo, que venen corrensos. Havien vengut a ajudar-me perquè d’enfora veien sa canya ben doblegada. Ens vàrem fer ses fotos que aquí veieu. Vos torn a demanar disculpes ja que sa millor foto és de molt mala qualitat, avui ja he canviat d’operadora i esper poder fer-les millor a partir d’ara.

Vaig tenir molta sort, però molta. A més, fixau-vos que té s’ham ben clavat a un lateral de sa boca. Si s\’hagués engolit s\’esca segur que xapa es fil amb ses dents. Va fer 3Kg pesats, una reina, si me deixen batiar-la així els meus amics d’aquest bloc. La reina que vaig comentar que cercava a sa meva darrera entrada. Estic en ratxa, i que duri. Salut!

Miquel

15 Comentarios | Capturas, Doradas, Salidas | twitter twitter

Comentarios

enorabona!!!!

hace 9 años por nico

Miquelll això no pot ser!!! Enhorabona per aquesta peça tan maca i tan ben lluitada.
Això sí, ets una mica polissò i al final faràs enfadar n’Edu. Es que ho voleu tot, 5 a 0 i ara ja ens fregues sa copa pes morros.
Una abraçada.

hace 9 años por PERE74

Gràcies a tots! Pere, no crec que n’Edu s’enfadi, només vull que s’animi a començar sa temporada. Ja m’ho tornarà setmana darrera setmana, n’estic ben segur! Això han estat dos cops de sort. De futbol millor no en parlam, no? jajaja. Una aferrada pescatore!

hace 9 años por Miquel73

ola miquel enorawenaaa menuda raxaa yo fui el sabado al dike del oeste bueno entrando un poco x el puerto x detrass estube unas 4 oritass y nada de nada ni con tita ni sardina ni gamba ni calamarr nada de nada tendre que provar de noxe aver k tal se me daa .. lo ke lanzava con plomo y enroke 3 vecess al recojer… mal royo .. la proxima vez ire ala eskina mas o menos del puerto a intentarlo de ally un abrazo y enorawena makina si no te sabe mal dame algun consejo gracias

hace 9 años por david

Molt bona peça Miquel, enhorabona, això si que és una orada per recordar sempre.

Per altra banda i fent costat a l’amic Pere, només vos vull recordar que ses ratxes no duren tota sa vida (i no estic fent referencia a ses d’escata); com plogui per Valencia un poc abans de Pasqua no serem aguantadors……..

Salut per a tots!!

hace 9 años por Canabuc

Bones Canabuc, tens tota sa raó!!!, però de moment a disfrutar-ho, que segur vendran moments pitjors! De totes formes, ja fa temps que he passat sa pesca davant des futbol i d’altres moltes més coses!
David, hay muchos bolos, ceros, frares y como se digan, pero estos no los contamos. Como ya dije, intento probar cosas nuevas (cebos, montajes, lugares, horas, etc.) a partir de lo que observo tras cada jornada de pesca y de lo que pueda aprender de otros. Hay miles de detalles y la paciencia y la insistencia son claves. No soy el más indicado para dar consejos, pero para empezar, podrias pescar con un solo anzuelo destrás del plomo corredizo y con una buena tita, un cangrejo, un gusano americano,… en diferentes lugares y a diferentes horas. Salut!

hace 9 años por Miquel73

Hola Miquel,enhorabuena por tan excelente captura y mejor relato, del que especialmente me quedo con la parte de la pelea. Ese tremolar de piernas es el «veneno» de la pesca y el que te hace aguantar lo que a ojos de los no iniciados es una tortura.
Lo que llamas suerte no es tal, mas bien es estar en el sitio en el momento adecuado con las artes y el conocimiento adecuado, Yo no llamaría suerte a ese preparar el salabre.
Mejor no habléis de fútbol por que no existe, solo existe el Barsa y lo dice uno del Madrid, jajajajaj
Saludos

hace 9 años por Andrés

Hola Miquel, lo ago tal cual lo as dixo lo del anzuelo y el plomo etc… pro digo k o no ay suerte o nse.. xk voy ultimamente al dique del oeste por la entrada al puerto detras y voy tal cual y me vuelvo para casa tal cual como e venido y mosqueado jejeje porque no ay suerte ,.,.,. pro veo lo k sacas y alucino .. y te queria acer una pregunta, con toda la profundidad que ay pescas con plomo y el anzuelo corredizo no enrocas? esque ultimamente no ago + que enrocar, y a lo ultimo ya ni le puse plomo y tire la caña con Tita y que se undiera por su peso y poco a poco asi no enrocaria pero weno,,, dixo el toston ke te e puesto jeje Gracias. y nada a volver a intentarlo otravez un abrazo

hace 9 años por David

david mira la tecnica de plomo perdido joer q guapas las primeras de la temporad no?jeejej no creo q sean del dique estas abrazos

hace 9 años por nico

Hola Nico explikame mejor lo ke me as kerido decir xk no tentendido un abrazo

hace 9 años por david
hace 9 años por nico

bona nit a tots «pardals», ma venc cap a mallorca a fer feina per obligacio, i a pescar per devocio. Vaig a canyamel, que me podriau dir que tal us semble????, a jo ma va pareixa que era un bon puesto per pescar…

hace 9 años por CRISTOBAL

ayer estuve tomando una copa en el lao esta en el arenal en la rotonda del aquario vienen los enamorados y desde ayer ya no puedo ir a pescar mujeres… y veo a un hombre pescando ahi y dio vamos a verlo madre mia para mi sorpresa una dorada de 3.5 minimo pedazo de doradon aun estaba viva y una corvina de esas plateadas de unos dos kilos se me quedo el cuerpo… la noche estaba tranquila se veian manchas de alga por todo agua trasparente y muy calmada la cogio con tita sobre las 9 de la noche y la corvineta con koreano media ora antes espero q os sirvan estos apuntes abazos

hace 9 años por nico

Hola nico, yo casi siempre k voy a pescar al arenal voy enfrente del lao o un poco para la derecha tirando para el hotel fontanellas, y res de res… y aora tal como esta el dia y lo k viene no vale la pena ir a pescar x esa zona porque el mar esta super removido y esta super sucio, yo soy repartidor de cocacola y reparto el arenal etc… y siempre esta lleno de pescadores con las cañas ay clavadas y muchas veces mientras ago un cliente voy me acerco y le pregunto que como va la pesca y su respuesta casi siempre es la misma .. sin picada y cansaos destar ay porque el cebo ni lo tocan. pero lo suyo es insistir porque yo no pillava nada y pille un berrugato de 1 kilo y poco que flipe porque me doblo la caña y de momento es lo + grande que pillado.. bueno un abrazo nico y que vaya bien.

hace 9 años por DaviD

hola david si as ido a pescar por esa zona creo que conoceras a juan o a toni no?

hace 9 años por luis

Leave a comment

Necesitas loguearte para comentar en tu nombre. En otro caso, aparecerás como anónimo.


*